Η Sony μάλλον ετοιμάζει ασύρματο VR Headset

Σύμφωνα με νέα πατέντα
18 Μαρτίου 2019 15:40
Η Sony μάλλον ετοιμάζει ασύρματο VR Headset

Το PlayStation VR προσφέρει αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες VR εμπειρίες, με τη Sony να έχει εμπλουτίσει το οικοσύστημά της με πολλά αποκλειστικά ποιοτικά VR παιχνίδια όπως το βραβευμένο Astro Bot: Rescue Mission. Όπως φαίνεται, η Sony θα συνεχίσει να επενδύει στον συγκεκριμένο τομέα αφού τώρα μαθαίνουμε πως ετοιμάζει μια τεχνολογία που θα βοηθήσει πάρα πολύ τη συνολική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε πως η εταιρία κατοχύρωσε μια πατέντα για ασύρματο VR headset. Όπως βλέπετε και από την εικόνα που ακολουθεί η Sony σχεδιάζει πάλι να έχει ένα εξωτερικό κουτί για το PS VR, ωστόσο αυτό θα στέλνει ασύρματα το σήμα της εικόνας στο headset. Αυτό σημαίνει πως η εγκατάσταση θα είναι πολύ ευκολότερη, με λιγότερα καλώδια να ταλαιπωρούν τον χρήστη, ενώ και η εμπειρία όταν παίζει κάποιος θα είναι πιο ξέγνοιαστη αφού δεν θα τον περιορίζει το καλώδιο.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως πολλές φορές οι εταιρίες κατοχυρώνουν πατέντες που δεν βλέπουμε ποτέ να υλοποιούνται σε καταναλωτικά προϊόντα, οπότε σίγουρα αυτό δεν αποτελεί επιβεβαίωση για κάτι. Περισσότερο είναι μια ένδειξη για την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η Sony με το επόμενης γενιάς VR Headset της.