Apex Legends: Ban σε όλο το PC εάν πιαστεί κάποιος cheater

Αυστηρά μέτρα από την Respawn
18 Μαρτίου 2019 15:03
Apex Legends: Ban σε όλο το PC εάν πιαστεί κάποιος cheater

Το θέμα του cheating έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την PC κοινότητα του Apex Legends τελευταία, με τους παίκτες στους ασιατικούς servers ιδιαίτερα να εκφράζουν πολλά παράπονα. Η Respawn Entertainment, βλέποντας πόσο είχε ταλαιπωρηθεί και το PUBG από αυτό το φαινόμενο αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταφέρει το Daily eSports, πολλά forums που ευθύνονται για τη διαμοίραση cheating λογισμικού έχουν πλημμυρίσει με παράπονα χρηστών που αναφέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να παίξουν το παιχνίδι. Η Respawn δεν κάνει απλώς ban τους λογαριασμούς των cheaters, αλλά ολόκληρo το PC. Αν κάποιος άτακτος παίκτης πιαστεί δηλαδή να κλέβει, τότε δεν θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι από τον υπολογιστή του ακόμη και με άλλο λογαργιασμό. Μάλιστα, αναφορές επισημαίνουν πως ακόμα και σε περίπτωση που ο cheater δημιουργήσει νέο λογαριασμό τότε και ο νέος λογαριασμός γίνεται ban μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μάλιστα, ένας cheater τόνισε πως προσπάθησε να αλλάξει το HWID του υπολογιστή του, την IP του, την MAC address του, προσπάθησε να κάνει format, να κάνει άλλα partion στους σκληρούς του δίσκους, να αλλάξει GPU, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να παίξει.

Βέβαια, οι cheaters δεν είναι απίθανο να προσπεράσουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της Respawn μελλοντικά, αλλά σίγουρα το στούντιο φαίνεται πως έχει πάρει σοβαρά το ζήτημα.