Τα reviews του Steam αλλάζουν για να καταπολεμηθεί το ‘review-bombing’

Δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι άσχετες κριτικές
17 Μαρτίου 2019 15:31
Τα reviews του Steam αλλάζουν για να καταπολεμηθεί το ‘review-bombing’

Η Valve ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια μεγάλη αλλαγή για το Steam. Συγκεκριμένα, θέλοντας να καταπολεμήσει το φαινόμενο του ‘review-bombing’, η εταιρία θα αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν τα reviews των χρηστών.

Πιο αναλυτικά, τα άσχετα reviews δεν θα προσμετρούνε πλέον στο σύνολο και δεν θα επηρεάζουν το σκορ που θα εμφανίζεται εν τέλει. Φυσικά όλα τα reviews των χρηστών θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα φαίνονται στο ειδικό γράφημα, αλλά αν η Valve εντοπίσει κάποια ραγδαία αλλαγή στα reviews θα βάζει μια ειδική ομάδα να ελέγχει αν εξελίσσεται κάποιο ‘review-bombing’ φαινόμενο και τότε τα άσχετα reviews δεν θα προστίθενται στον τελικό βαθμό.

Για παράδειγμα, πρόσφατα το Metro 2033 Redux έπεσε θύμα review-bombing. Γενικά τα reviews του είχαν την ένδειξη “Overwhelmingly Positive”, όμως μετά την ανακοίνωση πως το Metro Exodus θα είναι αποκλειστικό στο Epic Games Store, οι χρήστες έσπευσαν να δείξουν την οργή τους στα reviews του τίτλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το “Overwhelmingly Positive” σκορ να πέσει σε “Mostly Positive”. Με το νέο σύστημα αυτό δεν θα συνέβαινε και ο τίτλος θα διατηρούσε το αρχικό του σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κάθε χρηστής θα μπορεί μέσα από τις προσωπικές προτιμήσεις του να επιλέξει αν θέλει να λαμβάνονται υπόψη και τα άσχετα reviews στο συνολικό σκορ, χρησιμοποιώντας πρακτικά το μέχρι τώρα σύστημα.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δημοσίευση της Valve πατώντας εδώ.

Tags: