Συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ινδία επειδή έπαιζαν PUBG Mobile

Απαγορεύτηκε το παιχνίδι από την αστυνομία
15 Μαρτίου 2019 17:56
Συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ινδία επειδή έπαιζαν PUBG Mobile

Η αστυνομία της Ινδικής πόλης Rajkot συνέλαβε δέκα άτομα, έξι εκ των οποίων ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές, επειδή έπαιζαν PUBG Mobile. Μια εβδομάδα πριν, ο αστυνομικός διοικητής Manoj Agrawal είχε απαγορεύσει το παιχνίδι στην πόλη. Από τις 6 του μηνός που ξεκίνησε η απαγόρευση έχουν σημειωθεί 12 περιστατικά.

Μιλώντας στο The Indian Express, ο Agrawal δήλωσε:

Είναι αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιτραπεί εγγύηση. Έχουν γίνει κρατήσεις ατόμων, αλλά δεν υπάρχει σύλληψη για αυτό. Στη διαδικασία, θα εμφανίζονται ως άμεσα προστατευόμενοι από την αστυνομία. Η υπόθεση θα παραπεμφθεί έπειτα στα δικαστήρια και θα υπάρξει δίκη για μη τήρηση της απαγόρευσης.

Από την άλλη, η ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας δήλωσε στο Indian Express ότι συνέλαβε τρεις νέους άνδρες κοντά στην έδρα της. Η αστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των ανδρών "για τους σκοπούς της έρευνας" και δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι "είχαν απορροφηθεί τόσο παίζοντας που δεν μπορούσαν καν να παρατηρήσουν ότι η ομάδα τους πλησίαζε".

Ο βασικός λόγος για την απαγόρευση φαίνεται να είναι η προστασία των παιδιών. Οι δύο βασικές ανησυχίες είναι η προώθηση της βίας και η εθιστική φύση του παιχνιδιού - που αναφέρεται πως κάνει τα παιδιά να μην αποδίδουν καλά στις εξετάσεις τους.

Συνολικά τέσσερις πόλεις της Ινδίας φαίνεται να έχουν απαγορεύσει το PUBG Mobile. Μιλώντας στο Eurogamer, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού δήλωσε:

Εκτιμούμε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι παίκτες του PUBG Mobile. Ενώ προσπαθούμε να παρέχουμε στους οπαδούς μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού, πιστεύουμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε υπεύθυνοι για το gaming οικοσύστημα. Για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε συνεχώς και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με διάφορους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων γονέων, εκπαιδευτικών και κυβερνητικών φορέων, και να ακούμε τα σχόλιά τους σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τη συνολική εμπειρία του PUBG Mobile.

Για να προωθηθεί ένα υγιές και ισορροπημένο περιβάλλον παιχνιδιού, αναπτύσσουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που μας επιτρέπουν να παρέχουμε ένα περιβάλλον για να απολαμβάνουν οι παίκτες το PUBG Mobile, με υπεύθυνο τρόπο. Μας τιμά που έχουμε μια παθιασμένη PUBG Mobile κοινότητα στην Ινδία αλλά και παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε τα σχόλιά σας για να κάνουμε το PUBG Mobile το καλύτερο δυνατό παιχνίδι!

Tags: