Γιατί δεν υπήρξε ποτέ το αντίστοιχο Metroid 64;

Ο δημιουργός του Super Metroid εξηγεί
11 Μαρτίου 2019 13:04
Γιατί δεν υπήρξε ποτέ το αντίστοιχο Metroid 64;

Με το Metroid Prime 4 να βρίσκεται πλέον επισήμως υπό ανάπτυξη, το franchise έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο. Έτσι, το μέσο Lava Cut Content ετοίμασε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα που εξηγεί γιατι δεν υπήρξε ποτέ ένα Metroid 64 δίνοντας την απάντηση σε μια ερώτηση που πολλοί gamers κουβαλούσαν εδώ και αρκετά χρόνια.

Συγκεκριμένα, παρά την τεράστια επιτυχία του Super Metroid, η σειρά δεν έκανε τη μετάβαση στην 3D εποχή με το Nintendo 64. Σε αντίθεση με άλλα αγαπημένα franchises της Nintendo, μετά το Super Metroid η σειρά μπήκε στον πάγο μέχρι το 2002 που συνεχίστηκε με το Metroid Prime.

Ο δημιουργός του Super Metroid, Yoshio Sakamoto, δήλωσε στο πλαίσιο μια παλιάς του συνέντευξης στο GamesRadar:

Σκεφτόμουν πραγματικά την πιθανότητα να φτιάξω ένα Metroid παιχνίδι για το N64 αλλά ένιωσα ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Όταν κρατούσα το χειριστήριο του N64 στα χέρια μου απλά δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετακινήσει κάποιος την Samus. Έτσι, για μένα προσωπικά, ήταν πολύ νωρίς για να κάνω ένα 3D Metroid.

Η Nintendo εκείνη την εποχή πλησίασε μια άλλη ομάδα και τους ρώτησε αν θα μπορούσαν να φτιάξουν μια N64 έκδοση του Metroid και η απάντησή τους ήταν ότι όχι, δεν μπορούσαν. Το απέριψαν λέγοντας ότι, δυστυχώς, δεν είχαν την αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουν ένα N64 παιχνίδι Metroid που θα μπορούσε να συγκριθεί ευνοϊκά με το Super Metroid. Αυτό είναι κάτι που θεωρώ ως κομπλιμέντο για αυτό που πετύχαμε με το Super Metroid.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα αφιερώματα σχετικά με το ακυκλοφόρητο περιεχόμενο των τίτλων της Nintendo στο κανάλι Lava Cut Content.