Ακυρώθηκε το Overkill’s The Walking Dead για τις κονσόλες

Αποσύρεται η PC έκδοση
27 Φεβρουαρίου 2019 12:36
Ακυρώθηκε το Overkill’s The Walking Dead για τις κονσόλες

Δυσάρεστα νέα για όσους περίμεναν το Overkill’s The Walking Dead για την κονσόλα της επιλογής τους. Συγκεκριμένα, η Skybound Entertainment, ιδιοκτήτρια του The Walking Dead IP, ανακοίνωσε πως σταμάτησε από σήμερα την συνεργασία της με την Starbreeze. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα σταματήσει όλες τις προσπάθειες για το Overkill’s The Walking Dead. Αυτό σημαίνει πως ο τίτλος δεν θα βρει το δρόμο του στα PlayStation 4 και Xbox One, ενώ και η PC δεν θα λάβει περαιτέρω ενημερώσεις και αναβαθμίσεις.

Η Skybound Entertainment προέβη στην εξής δήλωση:

Από σήμερα, τερματίζουμε τη σύμβασή μας με τα Starbreeze Studios και θα σταματήσουμε όλες τις προσπάθειες που αφορούν το The Walking Dead της Overkill. Οι δημιουργοί και οι ιστορίες τους αποτελούν τον πυρήνα της Skybound και από το 2014 εργαζόμαστε σκληρά για να επεκτείνουμε τον κόσμο του The Walking Dead σε ένα εξαιρετικό Action Co-op FPS. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να συνεργαστούμε με την Starbreeze και να επιλύσουμε τα πολλά θέματα που είδαμε στο παιχνίδι, αλλά τελικά το Overkill's The Walking Dead δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπά μας, ούτε είναι της ποιότητας που μας υποσχέθηκαν. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τους οπαδούς μας και μοιραζόμαστε την απογοήτευσή τους για το παιχνίδι. Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε στους οπαδούς μας το πιο ποιοτικό περιεχόμενο που μπορούμε να προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε εναλλακτικές επιλογές για το IP.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και μερικές περιπλοκές με τα πνευματικά δικαιώματα και έτσι το παιχνίδι θα αφαιρεθεί από το Steam στο άμεσο μέλλον. Η Starbreeze και η Skybound βρίσκονται σε συζητήσεις και η Starbreeze προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα και να βρει μια φιλική λύση με τη φιλοδοξία να ολοκληρώσει και να κυκλοφορήσει την σεζόν 2 του παιχνιδιού, όπως υποσχέθηκε προηγουμένως.