Το Apex Legends απογείωσε άθελά του τις πωλήσεις του Apex Construct

Μαζί με τον βασιλικό…
19 Φεβρουαρίου 2019 10:02
Το Apex Legends απογείωσε άθελά του τις πωλήσεις του Apex Construct

Το Apex Construct ενδεχομένως να είναι ένας τίτλος που δεν σας λέει κάτι. Σίγουρα ωστόσο γνωρίζετε το Apex Legends. Το Battle Royale φαινόμενο της Respawn Entertainment που κατάφερε να συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε μια εβδομάδα έχει βοηθήσει άθελά του τον προαναφερθέν τίτλο με το παρόμοιο όνομα.

Συγκεκριμένα, το Apex Construct είναι ένα story-driven, single player action/adventure παιχνίδι αποκλειστικά για VR headsets που κυκλοφόρησε το 2018. Ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού κατέφυγε στο Reddit για να επισημάνει πως από τη στιγμή που ξεκίνησε η φρενίτιδα με το Apex Legends, η σελίδα του Apex Construct είδε κατά 4000% αυξημένες επισκέψεις. Αντίστοιχα και οι πωλήσεις του τίτλου αυξήθηκαν αξιοσημείωτα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το Apex Legends είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Origin. Πολλοί παίκτες χωρίς να το γνωρίζουν αυτό, λοιπόν, αναζητούν το παιχνίδι στο Steam και καταλήγουν στο Apex Construct, το οποίο εντελώς τυχαία έχει και παρόμοιο λογότυπο.

Όπως επισημαίνει ο developer, την τελευταία εβδομάδα το παιχνίδι της Fast Travel Games έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα στην Κίνα απ' ό,τι ολόκληρο το 2018. Βέβαια υπάρχει και το μειονέκτημα πως οι κινέζοι παίκτες έχουν γεμίσει με αρνητικές κριτικές την σελίδα του τίτλου, καθώς πιστεύουν πως πρόκειται για απάτη, τη στιγμή που οι δημιουργοί του Apex Construct δεν έχουν κάνει τίποτα κακόβουλο.

Tags: