Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφαιρείται εντελώς από το εξώφυλλο του FIFA 19

Δίνωντας τη θέση του στους Νεϊμάρ, Ντιμπάλα και Κέβιν Ντε Μπρόινε
19 Φεβρουαρίου 2019 08:58
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφαιρείται εντελώς από το εξώφυλλο του FIFA 19

Σε μπελάδες έχει βάλει την EA ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το φετινό κεφάλαιο της σειράς FIFA. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει ήδη μια φορά το εξώφυλλο του παιχνιδιού, όταν ο γνωστός ποδοσφαιριστής αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους. Τώρα, η EA αποφάσισε να αλλάξει ξανά το εξώφυλλο του FIFA 19, αυτή τη φορά αφαιρώντας εξ’ ολοκλήρου τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τη θέση του έχει πάρει πλέον ο βραζιλιανός αστέρας Νεϊμάρ, ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο συμπαίκτης του Ρονάλντο από την Γιουβέντους, Πάουλο Ντιμπάλα. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, έχει αλλάξει και το κεντρικό μενού του παιχνιδιού. Ομοίως ο Ρονάλντο έχει αφαιρεθεί από όλο το προωθητικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Η EA επισημαίνει πως η αλλαγή γίνεται με αφορμή την έναρξη των τελικών φάσεων του Champions League. Ένα αντιπρόσωπός της, μιλώντας στο Eurogamer, δήλωσε:

Με το UEFA Champions League να έρχεται φέτος στο EA Sports FIFA 19, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε μια σειρά από φρέσκο περιεχόμενο στους παίκτες που διακατέχονται από τον ενθουσιασμό του ποδοσφαίρου. Συχνά διακρίνουμε διάφορα ταλέντα σε όλα τα αθλητικά μας παιχνίδια και με τα νοκ-άουτ στάδια του Champions League να έχουν ξεκινήσει, παρουσιάζουμε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια στο ποδόσφαιρο και φέρνουμε στους νέους παίκτες μια ποικιλία περιεχομένου που θα τους ενθουσιάσει.

Τους τελευταίους μήνες το όνομα του Ρονάλντο έχει έρθει στα φώτα της δημοσιότητας για πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα και ίσως αυτό να βοήθησε την EA να πάρει αυτή την απόφαση. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018, η EA δήλωσε ότι "παρακολουθεί στενά" την κατάσταση μετά από ισχυρισμούς βιασμού που έγιναν κατά των Πορτογάλου αστέρα. Ο Ρονάλντο κατηγορήθηκε για βιασμό από την Kathryn Mayorga, η οποία ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε στο Λας Βέγκας το 2009. Ο Ρονάλντο αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως είναι «fake news». Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία του Λας Βέγκας έστειλε ένταλμα στην Ιταλία ζητώντας DNA δείγμα από τον Ρονάλντο. Τέλος, στις 22 Ιανουαρίου, ο Ρόναλντ αναγκάστηκε να πληρώσει και ένα τσουχτερό πρόστιμο ύψους 18,8 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή.