Επίσημο: Τεράστιο κύμα απολύσεων στην Activision παρά τα έσοδα ρεκόρ

Εκατοντάδες developers χάνουν τη δουλειά τους
13 Φεβρουαρίου 2019 19:54
Επίσημο: Τεράστιο κύμα απολύσεων στην Activision παρά τα έσοδα ρεκόρ

Έπειτα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, η Activision Blizzard ξεκίνησε και επισήμως ένα τεράστιο κύμα απολύσεων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η εταιρία αποκάλυψε πως θα απολύσει το 8% του εργατικού δυναμικού της. Το 2018 η Activision Blizzard είχε περίπου 9,600 υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πως περίπου 800 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Activision ανακοίνωσε τις απολύσεις, την ίδια στιγμή που έκανε γνωστό πως πέτυχε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της όσον αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα. Ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, τόνισε στους επενδυτές πως η εταιρία πέτυχε αποτελέσματα ρεκόρ μέσα στο 2018, αλλά επειδή τα αποτελέσματα αυτά δεν ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες της θα προβεί σε αναδιαρθρωτικές κινήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Kotick δήλωσε:

Ενώ τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το 2018 ήταν τα καλύτερα στην ιστορία μας, δεν καταφέραμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο μέγιστο αυτό λοιπόν, έχουμε κάνει αρκετές σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία. Αυτές οι αλλαγές θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε τις πολλές ευκαιρίες που μας προσφέρει η βιομηχανία μας, ειδικά με τα ισχυρά franchises μας, τις ισχυρές εμπορικές μας δυνατότητες, τις άμεσες ψηφιακές συνδέσεις μας με εκατοντάδες εκατομμύρια παίκτες και τους εξαιρετικά ταλαντούχους υπαλλήλους μας.

Το Kotaku μεταφέρει πως οι απολύσεις θα επηρεάσουν προσωπικό που δουλεύει τόσο στην ίδια την Activision, όσο και στην Blizzard, στην King και μερικά από τα στούντιο της εταιρίας, όπως τα High Moon Studios. Οι απώλειες στην Blizzard αφορούν κυρίως το publishing και το eSports τμήμα.