Η Activision Blizzard ετοιμάζεται να απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους

Όπως μεταφέρει το Bloomberg
09 Φεβρουαρίου 2019 13:39
Η Activision Blizzard ετοιμάζεται να απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Activision Blizzard σκοπεύει να ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη ένα μεγάλο κύμα απολύσεων που θα βρει εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους. Οι συγκεκριμένες απολύσεις αποτελούν μέρος μιας αναδιάρθρωσης με στόχο τη συγκέντρωση λειτουργιών και την αύξηση του κέρδους, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην εταιρία που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αποχωρήσει πολλά υψηλόβαθμα στελέχη από την εταιρία, όπως ο CEO της Activision Publishing, Eric Hirshberg και ο υπεύθυνος της Blizzard, Mike Morhaime. Oμοίως, αποχώρησε και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Spencer Neumann, καθώς και ο Tim Kilpin που είχε αναλάβει την διαχείριση των καταναλωτικών προϊόντων της Activision.

Οι μετοχές του γιγαντιαίου publisher συνεχίζουν να έχουν πτωτική πορεία, με σημαντικούς τίτλους όπως τα Overwatch και Hearthstone να μην καταφέρνουν να προσελκύσουν νέους παίκτες. Παράλληλα, το Destiny 2: Forsaken δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Activision, η οποία σταμάτησε τη συνεργασία της με την Bungie. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ετήσιων εσόδων μέχρι και κατά 400 εκατομμύρια.