Η Capcom είναι η κορυφαία εκδότρια εταιρία του 2018

Ο βασιλιάς του Metacritic με 14 μοναδικούς τίτλους
04 Φεβρουαρίου 2019 12:18
Η Capcom είναι η κορυφαία εκδότρια εταιρία του 2018

Το 2018 μπορεί να πέρασε, όμως μας άφησε μοναδικές gaming αναμνήσεις με πολλά φανταστικά παιχνίδια όπως το Red Dead Redemption 2, God of War και πολλά ακόμη. Ποια εταιρία όμως είχε την καλύτερη απόδοση με βάση τα παιχνίδια και τις βαθμολογίες της; Το πιστεύετε ή όχι, η Capcom είναι η κορυφαία εκδότρια εταιρία του 2018 με βάση το Metacritic. Η εταιρία κυκλοφόρησε 14 μοναδικούς τίτλους μαζί με Mega Man 11 και Monster Hunter World δύο παιχνίδια που η κοινότητα τους λάτρεψε. Αυτό της απέφερε ένα publisher score 79.3 κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Sega με τα δυνατά της παιχνίδια να είναι το Sonic Mania Plus και Two Point Hospital.

Συνεχίζοντας, την τρίτη θέση κατέκτησε η EA με δυνατές κυκλοφορίες όπως το FIFA 19 και A Way Out, ενώ περιέργως, οι μεγάλες εταιρίες όπως Nintendo, Ubisoft και Sony βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά. Για παράδειγμα η Nintendo βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τα δυνατά της χαρτιά να είναι το Super Smash Bros. Ultimate και Octopath Traveler, ενώ στην πέμπτη ακολουθεί η Ubisoft με Assassin’s Creed Odyssey και Transference.

Όπως και να έχει το 2018 αποτέλεσε μία σημαντική χρονιά για το gaming, μιας και είδαμε πολλούς ξεχωριστούς τίτλους. Το θετικό είναι πως η Capcom βρίσκεται πλέον στα καλύτερα της κάνοντας έτσι ένα δυνατό comeback.