PlayStation 5: Νέα πατέντα της Sony δείχνει ότι μάλλον θα έχει backwards compatibility

Η Sony οπλίζει για την επόμενη γενιά
04 Φεβρουαρίου 2019 11:54
PlayStation 5: Νέα πατέντα της Sony δείχνει ότι μάλλον θα έχει backwards compatibility

Όπως όλα δείχνουν τόσο η Sony όσο και η Microsoft βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης των κονσολών επομένης γενιάς τους. Τώρα, μια νέα πατέντας της Sony ανακαλύφθηκε, αποκαλύπτοντας ένα από τα χαρακτηριστικά που ίσως ετοιμάζει η εταιρία για το PlayStation 5.

Πιο αναλυτικά, η Sony Interactive Entertainment κατοχύρωσε μια πατέντα που επιτρέπει σε μια συσκευή να εντοπίσει αν μια εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για παλιότερο hardware. Αν η εφαρμογή είναι σύγχρονη, τότε η συσκευή επιστρέφει το δικό της CPU ID, εναλλακτικά αν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή που χρειάζεται παλιότερο hardware, η συσκευή θα επιστρέφει το απαραίτητο CPU ID ώστε το λογισμικό να νομίζει πως τρέχει στο υλικό για το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται περίεργα, πρόκειται για έναν μηχανισμό που αφορά το backwards compatibility και την εξομοίωση παλιότερου hardware. Είναι αξιοσημείωτο πως ως εφευρέτης της μεθόδου αυτής αναφέρεται ο Mark Cerny, ο αρχιτέκτονας δηλαδή του PlayStation 4.

Αν και αυτό δεν αποτελεί επιβεβαίωση, πιθανότατα η Sony ετοιμάζει αυτή την τεχνολογία για το PlayStation 5, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει  backwards compatibility με τις PlayStation κονσόλες προηγούμενης γενιάς.