Sony: "Το cloud θα αργήσει να αντικαταστήσει τις κονσόλες"

Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από πέντε χρόνια
03 Φεβρουαρίου 2019 14:40
Sony: "Το cloud θα αργήσει να αντικαταστήσει τις κονσόλες"

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Chief Financial Officer της εταιρίας, Hiroki Totoki, μίλησε για το μέλλον της πλατφόρμας και συγκεκριμένα ρωτήθηκε για το ποιες πιστεύει πως θα είναι οι απειλές και οι ευκαιρίες για το PlayStation πέντε χρόνια από τώρα.

Μιλώντας για τους κινδύνους, ο Totoki αναφέρθηκε στα free-to-play παιχνίδια και σε διάφορα άλλα θέματα, άλλα εστίασε και στο cloud. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως η μεταφορά του gaming στο cloud, ως ακραίο παράδειγμα, θα μπορούσε να κάνει τις κονσόλες εξ’ ολοκλήρου περιττές. Ωστόσο, στη συνέχεια τόνισε πως πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από πέντε χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, επισήμανε πως για να αντιμετωπίσει αυτές τις τάσεις, η Sony μπορεί να προσφέρει πιο συμφέρον μερίδιο των εσόδων και θα συνεχίσει να εστιάζει στις συναρπαστικές εμπειρίες που προσφέρει. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι third-party συνεργάτες υποστηρίζουν πολύ το PlayStation και αυτό θα βοηθήσει τη Sony να αποφύγει τους αναφερόμενους κινδύνους.