Επίσημο: Αποκλειστικά στο Epic Games Store και το Metro Exodus

Θα τιμηθούν όμως οι προ-παραγγελίες
28 Ιανουαρίου 2019 20:07
Επίσημο: Αποκλειστικά στο Epic Games Store και το Metro Exodus

Ένας ακόμη μεγάλο παιχνίδι παραλείπει το Steam για χάρη του Epic Games Store. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το Metro Exodus, η PC έκδοση του οποίο θα καταφθάσει αποκλειστικά στο Epic Games Store στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο CEO της Deep Silver, Dr. Klemens Kundratitz, προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις έπειτα από αυτή την ανακοίνωση.

Οι γενναιόδωροι όροι εσόδων της Epic αλλάζουν τα πάντα στη βιομηχανία και θα επιτρέψουν στους εκδότες να επενδύσουν περισσότερο στη δημιουργία περιεχομένου ή να μεταβιβάσουν το κέρδος στους παίκτες. Συνεργαζόμενοι με την Epic, θα είμαστε σε θέση να επενδύσουμε περισσότερο στο μέλλον του Metro και της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας με τους δημιουργούς της σειράς, 4A Games, προς όφελος των οπαδών του Metro.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι είχαν προβεί σε προ-παραγγελία του παιχνιδιού μέσα από το Steam θα μπορέσουν να το κατεβάσουν και να το παίξουν κανονικά μέσα από την πλατφόρμα της Valve. Μάλιστα, η Valve τοποθετήθηκε επί του θέματος και προέβη στην εξής δήλωση:

Αργότερα σήμερα, οι πωλήσεις του Metro Exodus θα σταματήσουν στο Steam λόγω της απόφασης του εκδότη να κάνει το παιχνίδι αποκλειστικό σε ένα άλλο PC κατάστημα.

Η ομάδα ανάπτυξης και ο εκδότης μάς διαβεβαίωσαν ότι όλες οι προηγούμενες πωλήσεις του παιχνιδιού στο Steam θα εκπληρωθούν στο Steam και οι ιδιοκτήτες στο Steam θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι και σε τυχόν μελλοντικές ενημερώσεις ή DLC μέσω του Steam.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση για την αφαίρεση του παιχνιδιού είναι άδικη για τους πελάτες του Steam, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο προ-παραγγελιών πριν από την πώληση. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες του Steam που περίμεναν να είναι διαθέσιμο προς πώληση το παιχνίδι μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας της 15ης Φεβρουαρίου, αλλά ενημερωθήκαμε μόλις πρόσφατα για την απόφαση και μας δόθηκε περιορισμένο χρονικό διάστημα για να ενημερώσουμε και όλους εσάς.

Τέλος, να επισημανθεί πως επειδή το Epic Games Store παίρνει μόλις 12% των εσόδων, σε αντίθεση με το 30% που λαμβάνει το Steam, η τιμή του παιχνιδιού μειώθηκε στα $50 στο κατάστημα της Epic, σε σύγκριση με τα $60 που το παιχνίδι κόστιζε στο Steam.

Για την ιστορία και το επερχόμενο The Division 2 θα παραλείψει το Steam και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store.