Νέες κονσόλες με 4Κ δυνατότητες μέσα στο 2015

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Netflix
03 Φεβρουαρίου 2015 11:32
Νέες κονσόλες με 4Κ δυνατότητες μέσα στο 2015

Ο πρόεδρος του Netflix, Neil Hunt, παραχώρησε μια συνέντευξη στη Huffington Post, στα πλαίσια της CES 2015, όπου έκανε μια καυτή δήλωση για το μέλλον των οικιακών συστημάτων. Όπως είπε, "η Sony μας έχει υποσχεθεί μια ανανεωμένη έκδοση του PS4 που θα περιλαμβάνει υποστήριξη για 4K video και λίγο αργότερα για HDR, κάτι στο οποίο κινείται η βιομηχανία μας." Είναι αλήθεια λοιπόν ότι οδεύουμε τόσο σύντομα σε ανανεωμένες εκδόσεις των PS4 και Xbox One με 4Κ δυνατότητες; 

Από την αρχή της γενιάς οι δυο εταιρίες έχουν στην άκρη του μυαλού τους το 4Κ περιεχόμενο, τουλάχιστον όσον αφορά την αναπαραγωγή media, αλλά όταν ακόμη τα 1080p βασανίζουν αυτή τη γενιά θα ήταν ολίγον τι παρατραβηγμένο. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Netflix είναι μια από τις υπηρεσίες που σπρώχνουν τις εταιρίες προς το 4Κ περιεχόμενο αφού ήδη προσφέρονται σειρές σε 4Κ, όπως το House of Cards, αλλά και με τη μέθοδο του HDR για συγκεκριμένες τηλεοράσεις.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το ρεπορτάζ του Forbes που αναφέρει ότι το λανσάρισμα αυτών των ανανεωμένων συστημάτων θα συμβεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Προσθέτει επίσης, ότι ο κ. Hunt πιστεύει ότι μόλις συμβεί το καθιερωμένο λανσάρισμα των ανανεωμένων συστημάτων -πιθανώς αναφέρεται στα αναπόφευκτα Slim μοντέλα- θα προστεθούν 4Κ δυνατότητες σε αυτά.

Εσείς θεωρείτε ότι θα δούμε ανανεωμένα "4Κ-ready" PS4 και Xbox One τον Οκτώβριο; Πείτε μας στα σχόλια. 

Tags: