Επίθεση του PewDiePie στην Nintendo

Διαφωνεί με τα πλάνα της Nintendo για το YouTube
31 Ιανουαρίου 2015 17:49
Επίθεση του PewDiePie στην Nintendo

O διασημότερος και πιο επιτυχημένος YouTuber του πλανήτη, ο PewDiePie, επιτέθηκε στην Nintendo για τα σχέδια της σχετικά με την πολιτική της στο YouTube, τα οποία προϋποθέτουν ότι θα λαμβάνει μερίδιο των κερδών από τα "Let's Play" τύπου βίντεο που περιλαμβάνουν τους τίτλους της. Ο Felix Kjellberg, όπως είναι το παραγματικό του όνομα, δήλωσε ουσιαστικά το προφανές πρόβλημα που αδυνατεί η Nintendo να κατανοήσει, όντας σαφώς δυσαρεστημένος από τη στάση της εταιρίας απέναντι στους YouTubers . Διαβάστε την δήλωση που έκανε μέσω του Tumblr

"Έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό όπως και κάθε developer και κάθε publisher επίσης. Δεν θα υπάρχε η έννοια του 'πάμε να παίξουμε' χωρίς το παιχνίδι. Και εμείς οι YouTubers σεβόμαστε το γεγονός αυτό. Αλλά αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν εντελώς είναι η δωρεάν προβολή και δημοσιότητα που λαμβάνουν από τους YouTubers. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πουλάς και να διαφημίζεις ένα παιχνίδι, από το να βλέπεις κάποιον άλλον να το παίζει και να το απολαμβάνει.

"Αν ήταν να παίξω ένα παιχνίδι της Nintendo στο κανάλι μου, το πιο πιθανό είναι τα views και τα έσοδα από τις διαφημίσεις να προερχόντουσαν από το γεγονός ότι οι θεατές έχουν εγγραφεί σε μένα. Όχι απαραίτητα επειδή θέλουν να δουν ένα παιχνίδι της Nintendo συγκεκριμένα."

Ακόμη, ο PiewDiePie είπε ότι τα περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την προβολή τους στο YouTube, δίνοντας ως τρανό παράδειγμα το Minecraft. Οι στενώσεις της Nintendo δεν κάνουν την διαφορά κατά τον ίδιο, αλλά αποτελούν χαστούκι για τα μικρότερο κανάλια και τους λάτρεις της εταιρίας. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί YouTubers, άλλωστε έχουν σταματήσει να καλύπτουν παιχνίδια της εταιρίας. 

Μάλιστα, έκλεισε τις δηλώσεις του με μια τελεσίδικη -θα έλεγε κανείς- και ειλικρινής φράση που σίγουρα εκπροσωπεί αρκετούς YouTubers εκεί έξω: "Όταν υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια να παίξεις εκεί έξω, οι τίτλοι της Nintendo καταλήγουν στον πάτο της λίστας. Ακόμη και εάν περισσότεροι εκδότες ξεκινήσουν να εφαρμόζουν παρόμοιες ιδέες διαμοιρασμού των κερδών, τότε εντάξει, θα υπάρχουν πάντα πολλά ακόμη παιχνίδια εκεί έξω."

Tags: