"H Nintendo δεν αντιλαμβάνεται το μοντέρνο gaming"

Ρίχνει τις βολές του πρώην μεγαλοστέλεχος της εταιρίας
23 Ιανουαρίου 2015 11:35

Ο Dan Adelham αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος της Nintendo και το περασμένο καλοκαίρι άφησε την εταιρία του Κιότο, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια, αποκαλώντας το όνομα του Wii U "τραγικό". Έκτοτε, συνεχίζει να εκτοξεύει τις βολές του στη Nintendo και αυτή τη φορά, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι η εταιρία "δεν αντιλαμβάνεται το μοντέρνο gaming."

Δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης είπε χαρακτηριστικά: "Τα περισσότερα ανώτατα στέλεχη προέρχονται από την εποχή του NES και του Super NES και δεν μπορούν να αντιληφθούν το μοντέρνο gaming, οπότε το να υιοθετήσουν πράγματα όπως το online gaming, τους λογαριασμούς, τις friend lists, καθώς και το ότι το PC gaming σημειώνει άνοδο, όλα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς." 

Ακόμη δήλωσε: "Αρκετά συχνά ιδέες απλά απορρίπτονται επειδή κάποιο άνθρωποι, με τη δυνατότητα να ασκήσουν βέτο σε μια ιδέα, δεν τη καταλαμβαίνουν. Δεν υπάρχει λογική στο να προωθείς τέτοιες ενέργειες. Το να παίρνεις ρίσκα δεν ανταμείβεται. Η μακροπρόθεσμη πίστη είναι αυτή που ανταμείβεται, οπότε το ευκολότερο μονοπάτι είναι να ακολουθείς τη γραμμή της εταιρίας."

Ύστερα έκανε αναφορά στα ενδότερα της Nintendo, λέγοντας πως είναι πολύ παραδοσιακή και αφοσιωμένη στην ιεραρχία και την ομαδική λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα όπου όλοι είναι σύμβουλοι και κανένας δεν λαμβάνει αποφάσεις. Όλοι όμως μπορούν να ασκήσουν βέτο με τις δυνάμεις τους, σε σημείο που ακόμη και ο Iwara να παραπέει σε αποφάσεις που μπορεί να αποξενώσουν τα ανώτατα στελέχη στην Ιαπωνία. 

Οι αποφάσεις λαμβάνονται με μακροσκελή "γραφειοκρατία" από πίσω και είναι εξαιρειτκά δύσκολο για τα τμήματα εκτός Ιαπωνίας, καθώς η όλη διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα σχόλια δικά σας. 

Tags: