Οι developers κατακρίνουν το Metacritic

Μπορεί να κοστίσει οικονομικά το σύστημα βαθμολόγησης
20 Ιανουαρίου 2015 10:47
Οι developers κατακρίνουν το Metacritic

Το Metacritic είναι η πιο διαδεδομένη σελίδα που μαζεύει τις διάφορες βαθμολογίες για ένα παιχνίδι απο όλα τα sites που συμμετέχουν σε αυτό και στο τέλος βγάζει το λεγόμενο meta-score για το παιχνίδι. Επειδή όμως κάποια sites πλέον έχουν επιλέξει να μην βαθμολογούν το παιχνίδι, το Metacritic αναγκάζεται να βαθμολογήσει με τα παλιά κριτήρια ένα κείμενο χωρίς βαθμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακρίβειες. 

Με αφορμή την νεα πολιτική βαθμόλογησης του Joystick, ο Jonathan Cooper, animator στο Uncharted 4, είπε την άποψη του στο Twitter σχετικά με το θέμα. Ανέφερε ότι έχει χάσει πολλές χιλιάδες δολάρια εξαιτίας των βαθμολογιών του Metacritic και τον ειδικών συμφωνιών που επισυνάπτονται μεταξύ των developers και των publishers. Ο Cooper μάλιστα προτείνει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται τα bonus ώστε να δωθεί έναυσμα στους παραγωγούς και να προγραμματίζουν ανάλογα την κυκλοφορία του προϊόντος.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια του.

Αυτό μας θυμίζει την πρόσφατη περίπτωση του Destiny και του Metacritic με την Bungie να χάνει περίπου $2.5 εκατομμύρια δολάρια από τη συμφωνία της με την Acitivision, στην οποία προβλεπόταν ότι εφόσον το παιχνίδι της βαθμολογηθεί με 90 στο metacritic, θα λάβει αυτο το bonus.

Tags: