Πρώτες ενδείξεις για το Xbox One Slim

Αν αληθεύει το βιογραφικό του senior manager της AMD
03 Νοεμβρίου 2014 02:56
Πρώτες ενδείξεις για το Xbox One Slim

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την διάθεση του Xbox One ξεκίνησαν οι φήμες για την ύπαρξη ενός Slim μοντέλου. Όπως ανακαλύφθηκε από μια αγγελία στο Beyond3D, ο Daniel McConnell, senior manager της AMD, αποτέλεσε μέρος της ανάπτυξης του πρώτου APU για το Xbox One στα 28nm, καθώς και για μια φθηνότερη εκδοχή του στα 20nm. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα PS4 και Xbox One μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική των 28nm όσον αφορά τη CPU. 

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πρώτη ένδειξη ότι η Microsoft βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ανάππτυξης ενός λεπτότερου Xbox One μοντέλου, μιας και η αρχιτεκτονική των 20nm θα της επέτρεπε να κατασκευάσει ένα μικρότερο κουτί και κατ' επέκταση φθηνότερο σύστημα ψύξης. Από πλευράς επεξεργαστή επίσης, η κατασκευή του θα κοστίζει λιγότερα λεφτά στην Microsoft όταν μεταφερθεί στα 20nm. 

Μάλιστα, η Microsoft αναζητά έναν μηχανικό για την ανάπτυξη διαφόρων επιπέδων μνήμης, όπου μέσα στις απαιτήσεις αναφέρεται πώς ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με DDR3 και DDR4 μνήμες, κάτι που επίσης πιθανώς να υποδεικνύει ότι το νέο μοντέλο Xbox One θα έχει αναβαθμισμένη RAM. Με βάση όμως το πρόγραμμα παραγωγής των 20nm chip, το οποίο είναι κατελλημένο στη παρούσα φάση, καθώς ασχολείται με την κατασκευή των chip για iPhone, iPad και της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών των AMD και Nvidia, θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε το νέο λεπτότερο Xbox One. 

Tags: