Νέο IP στα σκαριά από τη Microsoft

"Δεν είναι ένας ακόμη space marine" λέει ο Phil Spencer
26 Οκτωβρίου 2014 12:35
Νέο IP στα σκαριά από τη Microsoft

O Phil Spencer παραχώρησε μια συνέντευξη στο Podcast Unlocked του IGN και μίλησε για διάφορα θέματα. Ένα εξ' αυτών ήταν πώς η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο IP, που όπως περιέγραψε αυτοσαρκαστικά ο Spencer, "Δεν είναι ένας ακόμη space marine ή κάποιο racing παιχνίδι." Το brand του Xbox χρειάζεται "νέες ιστορίες και νέους χαρακτήρες που προσφέρουν έναν εντελώς άδειο καμβά για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα" είπε ο Spencer και συνέχισε:

"Το Sunset Overdrive είναι ένα τέλειο παράδειγμα σε αυτό που προανέφερα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν υπάρχει όμοιο σαν αυτό στο portfolio μας και αυτό είναι τέλειο. Θέλω να συνεχίσω να επενδύω σε παιχνίδια που διευρύνουν τα όρια. Δεν χρειάζομαι ένα ακόμη παιχνίδι με space marine. Δεν χρειάζομαι επίσης ένα ακόμη racing παιχνίδι. Από την άποψη του να δοκιμάζουμε πράγματα που είναι φρέσκα και να έχουμε έναν μοναδικό λόγο να βρίσκεται στο portfolio μας, πρέπει να αποτελεί και δέσμευση από εμάς ως first party κυρίως."

Τέλος, ο επικεφαλής του Xbox, μίλησε και για την περίπτωση της Rare, την οποία δεν θέλει να βλέπουν ως τη "developer του Kinect Sports" και πώς πολύ σύντομα θα βρεθεί στο στούντιο για να προωθήσει τις νέες του ιδέες. Σαφώς και δεν αναφέρθηκε σε τι ακριβώς project θα δουλέψει η Rare αλλά άφησε να εννοειθεί πως υπάρχου παραπάνω από δυο studio, first-party και εξωτερικά, που δουλεύουν σε μη ανακοινωθέντες τίτλους.  

Tags: