Red Dead Redemption 2: Οι αληθινοί Pinkertons ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά απέναντι στην Rockstar

Για την παράνομη χρήση και τον τρόπο που η εταιρία χρησιμοποιεί το όνομα στο παιχνίδι
17 Ιανουαρίου 2019 11:00
Red Dead Redemption 2: Οι αληθινοί Pinkertons ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά απέναντι στην Rockstar

Στο Red Dead Redemption 2, υπάρχει το Pinkerton Detective Agency, μία ομάδα από ντετέκτιβ που κυνηγούν χωρίς σταματημό τον Arthur Morgan και τα υπόλοιπα μέλη από την ομάδα. Τώρα, οι αληθινοί Pinkertons έρχονται να ζητήσουν τα ρέστα από την Rockstar για τον τρόπο που η ομάδα επέλεξε να χρησιμοποιήσει το όνομα στο παιχνίδι. Νομικά έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από το The Blast αποκαλύπτουν πως η Pinkerton Consulting & Investigations σκοπεύει να κινηθεί νομικά αν η Rockstar δεν πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό, ή να μοιραστεί στο μέλλον κάποια δικαιώματα.

Λίγο αργότερα, επίσημη θέση στο θέμα αποφάσισε να πάρει η Take-Two η οποία δήλωσε πως η χρήση των Pinkertons στο Red Dead Redemption 2 προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως η εταιρία γνωρίζει πολύ καλά πως δανείζεται το Pinkerton όνομα, όχι όμως το πλήρες και τωρινό όνομα της εταιρίας (Pinkerton Consulting & Investigations Inc.). Ακόμη, η εταιρία δεν σταμάτησε να επιχειρηματολογεί και εξήγησε πως το RDR 2 δεν είναι το πρώτο μέσο που χρησιμοποίησε το Pinkerton όνομα, καθώς η ταινία, The Long Riders, η τηλεοπτική σειρά, Deadwood και το τραγούδι του Elton John, Ballad of a Well-Known Gun, όλα αυτά αναφέρουν τους Pinkertons.

Μετά τα παραπάνω η Take-Two υπέβαλε την δική της καταγγελία, καθώς θεωρεί πως η Pinkerton Consulting & Investigations Inc προσπαθεί να επωφεληθεί από την τεράστια επιτυχία του Red Dead Redemption 2. Τέλος, η Take-Two απαιτεί από την Pinkerton να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και άλλα διάφορα έξοδα που σχετίζονται με την παρούσα υπόθεση.