Ακυρώθηκε το open-world Star Wars παιχνίδι της EA

Το οποίο ανέλαβε η EA Vancouver μετά το κλείσιμο της Visceral
16 Ιανουαρίου 2019 08:17
Ακυρώθηκε το open-world Star Wars παιχνίδι της EA

Όπως μεταφέρει το Kotaku, το οποίο είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με πολλά άτομα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη, το open world Star Wars παιχνίδι της EA ακυρώθηκε. Πρόκειται για το project της EA Vancouver που είχε ανακοινωθεί μαζί με το κλείσιμο της Visceral Games το 2017.

Πιο αναλυτικά, η EA Vancouver είναι μια μεγάλη ομάδα ανάπτυξης που τα τελευταία χρόνια είχε κυριώς βοηθητικό ρόλο για την υποστήριξη παιχνιδιών όπως τα FIFA και Battlefront. Ωστόσο, από το 2017 το στούντιο εργάζεται σε ένα δικό του open world Star Wars παιχνίδι. Οι πηγές του Kotaku μεταφέρουν πως το project είχε κωδική ονομασία Orca και ήταν στα πολύ αρχικά στάδια της ανάπτυξης. Στο παιχνίδι θα παίζαμε ως κυνηγός επικηρυγμένων και θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε διάφορους open-world πλανήτες και να δουλέψουμε με τις διάφορες παρατάξεις του Star Wars σύμπαντος.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της EA αποφάσισαν να ακυρώσουν το παιχνίδι κοιτάζοντας το χρονοδιάγραμμά τους για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν πως ήθελαν κάτι νωρίτερα από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Orca, οπότε ακύρωσαν το project ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός μικρότερης κλίμακας Star Wars παιχνιδιού που θα καταφθάσει πολύ πιο σύντομα, κοντά στα τέλη του 2020. Ο στόχος είναι να συμβαδίζει με την κυκλοφορία των κονσολών επόμενης γενιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EA δεν απέλυσε κανέναν στο πλαίσιο αυτή της μεγάλης απόφασης.

Για την ιστορία, το Star Wars παιχνίδι της EA Vancouver έχει τις ρίζες του στην Visceral Games. Η ομάδα που έγινε γνωστή χάρη στα Dead Space ανέπτυσσε ένα linear action adventure Star Wars παιχνίδι, με την δημιουργό των Uncharted, Amy Hennig, να βρίσκεται στο τιμόνι της ανάπτυξης. Η ΕΑ αποφάσισε πως ήθελε μια εμπειρία που θα μπορούσε να κρατήσει για περισσότερο τους παίκτες και τότε έκλεισε την Visceral και η ομάδα στο Vancouver ανέλαβε να αναπτύξει ένα open world παιχνίδι χρησιμοποιώντας τα assets που δημιούργησε η Visceral. Πλέον και αυτό το παιχνίδι έχει ακυρωθεί.