Η Activision δίνει bonus 15 εκατομμυρίων στον νέο της οικονομικό διευθυντή

Σε περίοδο περικοπών στις ομάδες ανάπτυξης
15 Ιανουαρίου 2019 12:53
Η Activision δίνει bonus 15 εκατομμυρίων στον νέο της οικονομικό διευθυντή

Όπως σας ενημερώσαμε, τον τελευταίο καιρό η Activision Blizzard βρίσκεται σε περίοδο ανακατατάξεων, με σημαντικά στελέχη να αποχωρούν. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώην developers της Blizzard, η εταιρία βρίσκεται σε περίοδο περικοπών και έχει λάβει την εντολή να μειώσει τα έξοδά της.

Παρόλα αυτά, η Activision Blizzard επιβράβευσε το νέο της οικονομικό διευθυντή με ένα bonus ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο αναλυτικά, μετά την αποχώρηση του Spencer Neumann στην αρχή του έτους, ο Dennis Durkin ανέλαβε τη θέση του CFO στην Activision Blizzard. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Durkin έλαβε 15 εκατομμύρια δολάρια μπόνους για τη νέα του θέση, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον μισθό του που φτάνει τα 900.000 δολάρια και το μπόνους για την επίτευξη στόχων που ανέρχεται σε 1.35 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα 15 εκατομμύρια αποτελούνται από το μπόνους υπογραφής συμβολαίου ύψους 3,75 εκατομμυρίων, με περιορισμένες μετοχές ύψους 11,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών να απολαμβάνουν θεαματικούς μισθούς, την ώρα που οι developers έρχονται αντιμέτωποι με μια πιο δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.