Το Epic Games Store κάνει πιο φιλική την πολιτική επιστροφών χρημάτων

Και πλέον είναι αντίστοιχη με αυτή του SteamBasic
14 Ιανουαρίου 2019 11:18
Το Epic Games Store κάνει πιο φιλική την πολιτική επιστροφών χρημάτων

Η Epic Games συνεχίζει να αναβαθμίζει το Epic Games Store και τώρα η εταιρία ανανέωσε την πολιτική επιστροφών χρημάτων, ακολουθώντας το πιο φιλικό μοντέλο του Steam. Συγκεκριμένα, πλέον οι παίκτες μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους για οποιοδήποτε λόγο αρκεί να έχουν αγοράσει το παιχνίδι μέσα σε διάστημα 14 ημερών και να μην έχουν παίξει περισσότερες από δύο ώρες.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια self-service υπηρεσία, όπως στην πλατφόρμα της Valve, οπότε οι παίκτες θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με το support εφόσον δεν είναι ικανοποιημένοι με κάποια αγορά τους και θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η εταιρία εργάζεται ωστόσο για να ενσωματώσει και αυτό το χαρακτηριστικό.

Για την ώρα απουσιάζουν πολλά χαρακτηριστικά από το Epic Games Store, όπως για παράδειγμα τα reviews από τους χρήστες, ωστόσο η εταιρία φαίνεται πως σταδιακά θα καλύψει όλα τα κενά. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Epic Games Store αφορά τους δημιουργούς των παιχνιδιών, οι οποίοι απολαμβάνουν το 90% των εσόδων. Συγκριτικά το Steam κρατάει ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό και περίπου το 70% των εσόδων πηγαίνει στους developers.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το Epic Games Store έχει κλείσει και μερικές αξιοσημείωτες συμφωνίες αποκλειστικής διανομής. Για παράδειγμα, το The Division 2 της Ubisoft θα κυκλοφορήσει μέσα από την πλατφόρμα της Epic και δεν θα εμφανιστεί στο Steam.