Βούλιαξε η μετοχή της Activision μετά την αποχώρηση της Bungie

Οι επενδυτές έμειναν δυσαρεστημένοι
14 Ιανουαρίου 2019 10:36
Βούλιαξε η μετοχή της Activision μετά την αποχώρηση της Bungie

Το 2019 ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση από την Bungie, η οποία όπως σας ενημερώσαμε σταμάτησε πρόωρα τη συνεργασία της με την Activision και ανέλαβε τα publishing δικαιώματα του Destiny. Παρόλο που το Destiny 2: Forsaken απέτυχε να φτάσει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει η Activision, η εξ ολοκλήρου απώλεια του franchise φαίνεται πως άφησε δυσαρεστημένους τους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της εταιρίας έπεσε σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Bungie. Πριν το άκουσμα της είδησης, η μετοχή της εταιρίας διαμορφωνόταν στα $51.35 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αμέσως μετά, η τιμή της μετοχής βούλιαξε στα $46.33 και κάπου εκεί έχει σταθεροποιηθεί πλέον.

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Activision Blizzard δήλωσε ότι δεν περιμένει η απουσία του Destiny να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα έσοδα της για το 2019. Ωστόσο, η απώλεια ενός τόσο μεγάλου franchise θα έχει σίγουρα αντίκτυπο μακροπρόθεσμα. Η Activision αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλάνα τις στις 12 Φεβρουαρίου που θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο.