Η THQ Nordic εξαγόρασε το ιστορικό IP Outcast

Συνεχίζει την επεκτατική της στρατηγική
11 Ιανουαρίου 2019 09:39
Η THQ Nordic εξαγόρασε το ιστορικό IP Outcast

Το 2018 ήταν μια χρονιά ραγδαίας επέκτασης για την THQ Nordic, αφού πέρα από δεκάδες IPs όπως τα Kingdoms of Amalur και TimeSplitters, η εταιρία αγόρασε πολλές ομάδες ανάπτυξης όπως η Bugbear Entertainment και η Coffee Stain, ενώ εξαγόρασε και ολόκληρη την Koch Media (Deep Silver). Η επεκτατική στρατηγική της εταιρίας φαίνεται πως συνεχίζεται μέσα στο 2019, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το ιστορικό IP Outcast.

Η THQ πήρε τα δικαιώματα του IP απευθείας από τους τρεις αρχικούς δημιουργούς της Appeal Studios.  Για την ιστορία το αρχικό Outcast κυκλοφόρησε το 1999 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, χάρη στα εξαιρετικά γραφικά για την εποχή του και τον ανοιχτό κόσμο που διέθετε, δύο χρόνια μάλιστα πριν από την κυκλοφορία του Grand Theft Auto III. Η ομάδα ετοίμαζε το sequel Outcast II: The Lost Paradise, το οποίο τελικά ακυρώθηκε καθώς το στούντιο χρεοκόπησε.

Το Outcast είχε τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του, αλλά το IP ήταν στον πάγο για αρκετά χρόνια. Το 2013, οι αρχικοί δημιουργοί αγόρασαν τα δικαιώματα από την Atari και ξεκίνησαν μια KickStarter καμπάνια για να χρηματοδοτήσουν μια remastered έκδοση. Η εκστρατεία δεν έφτασε το στόχο της, αλλά το παιχνίδι επιβίωσε χάρη στη Bigben Interactive που ανέλαβε το ρόλο του publisher. Το remake Outcast: Second Contact κυκλοφόρησε τελικά το Νοέμβριο του 2017.

Τα σχέδια της THQ Nordic για το μέλλον του IP παραμένουν άγνωστα.