Απτόητο στην Αμερική το Black Ops 4 παρά την έλλειψη campaign

Σάρωσε σύμφωνα με τα δεδομένα του NPD
22 Νοεμβρίου 2018 15:23
Απτόητο στην Αμερική το Black Ops 4 παρά την έλλειψη campaign

Η υπηρεσία στατιστικών για την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική, NPD Group, δημοσίευσε τα στοιχεία που συγκέντρωσε για τον Οκτώβριο του 2018. Συγκεκριμένα, η βιομηχανία είχε ιδιαίτερα θετική πορεία. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα $1,545 εκατομμύρια (αύξηση 73%). Τα έσοδα από το hardware αυξήθηκαν κατά 26%, φτάνοντας τα $300 εκατομμύρια και τα έσοδα από το λογισμικό για PC και κονσόλες έφτασε τα $965 εκατομμύρια (αύξηση 104%). Πρόκειται για τον εμπορικότερο Οκτώβριο όλων εποχών όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια στην αγορά της Αμερικής.

Πιο αναλυτικά, όμως, όσον αφορά το λογισμικό, ο βασιλιάς ήταν το Call of Duty: Black Ops IIII. Το παιχνίδι της Activision έμεινε απτόητο από την έλλειψη του campaign και κατάφερε να γίνει το 8ο βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερα έσοδα στον launch μήνα του. Ταυτόχρονα το Balck Ops IIII είναι ήδη το παιχνίδι του 2018 με τις περισσότερες πωλήσεις. Δεύτερο στα charts του Οκτωβρίου είναι το Red Dead Redmption 2. Ο τίτλος της Rockstar κατάφερε να πουλήσει τρεις φορές περισσότερα αντίτυπα από το αρχικό RDR και με μόλις ενεά μέρες καταγεγραμμένων πωλήσεων είναι ήδη το δεύτερο μεγαλύτερο παιχνίδι του 2018.

Το Assassin's Creed: Odyssey συνέχισε και αυτό την θετική του πορεία, ενώ έναν πολύ καλό μήνα διέγραψε και το Super Mario Party.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κονσόλα που κατάφερε να πραγματοποιήσει τις περισσότερες πωλήσεις ήταν για άλλον ένα μήνα το PlayStation 4. Μάλιστα η κονσόλα της Sony είχε τον καλύτερο Οκτώβριο στην ιστορία του PlayStation από το 2002 με το PlayStation 2.

Ακολουθεί η λίστα με τα παιχνίδια που επέφεραν τα περισσότερα έσοδα τον Οκτώβριο. Τα δεδομένα του εν λόγω άρθρου αφορούν μόνο την αγορά της Αμερικής.

  1. Call of Duty: Black Ops IIII^
  2. Red Dead Redemption II
  3. Assassin's Creed: Odyssey
  4. NBA 2K19
  5. Super Mario Party*
  6. Soul Calibur VI
  7. FIFA 19^
  8. Marvel's Spider-Man
  9. Madden NFL 19^
  10. WWE 2K19
  11. Forza Horizon 4
  12. Lego DC Super Villains
  13. My Hero One's Justice
  14. Shadow Of The Tomb Raider
  15. Mario Kart 8*
  16. Grand Theft Auto V
  17. Super Mario Odyssey*
  18. Diablo III*
  19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  20. NHL 19

* Digital sales not included

^ PC digital sales not included