Spyro και Pokémon πρωταγωνιστούν στα UK Charts

Βούλιαξε το Hitman 2
19 Νοεμβρίου 2018 11:10
Spyro και Pokémon πρωταγωνιστούν στα UK Charts

Τα Pokémon Let's Go Pikachu και Let's Go Eevee ήταν οι πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου. Οι δύο εκδόσεις του τίτλου κατέλαβαν τις θέσεις τέσσερα και έξι των UK Charts, αλλά συνδυαστικά ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της εβδομάδας. Οι πωλήσεις των Pokémon Let's Go ήταν ωστόσο μειωμένες κατά 60% σε σχέση με τα Sun και Moon που είχαν δει θεαματική πορεία εν μέσω της ‘τρέλας’ που επικρατούσε με το Pokémon GO. Σε σχέση με τα X και Y του 2013, οι πωλήσεις των Pokémon Let's Go είναι μειωμένες μόλις κατά 5%. Πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά κατάστημα είχαν προβλήματα με το stock και αυτό ενδέχεται να επηρέασε την πορεία του τίτλου.

Συνολικά η κυκλοφορία των Pokémon τίτλων βοήθησε το hardware του Nintendo Switch και μαζί με την κονσόλα και διάφοροι τίτλοι της είδαν αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις τους, όπως τα Mario Kart 8 Deluxe (αύξηση 94%), Super Mario Party (αύξηση 25%), Super Mario Odyssey (αύξηση 30%) και The Legend of Zelda: Breath of the Wild (αύξηση 52%).

Συνεχίζοντας, αξίζει να σημειωθεί πως διανύουμε μια περίοδο με μεγάλο ανταγωνισμό, αφού υπήρξαν πολλές ακόμη αξιοσημείωτες κυκλοφορίες μέσα στο ίδιο διάστημα. Το παιχνίδι που κατέλαβε επίσημα την πρώτη θέση των UK Charts είναι το Spyro Reignited Trilogy. Η remastered τριλογία της Activision ξεκίνησε πολύ καλά, με την έκδοση του PS4 να ευθύνεται για το 75% των πωλήσεων.

Η άλλη μεγάλη κυκλοφορία της εβδομάδας ήταν το Fallout 76. Ο τίτλος ήταν αναμενόμενο πως δεν θα συναντήσει την ανταπόκριση που γνώρισε το Fallout 4 και όντως το multiplayer παιχνίδι πούλησε 82.4% λιγότερα αντίτυπα σε σχέση με το Fallout 4. Τέλος, τα νέα για τον Agent 47 δεν ήταν ιδιαίτερα καλά τουλάχιστον όσον αφορά τις retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Hitman 2 πούλησε 90% λιγότερα αντίτυπα σε σύγκριση με το Hitman Absolution και κατέλαβε μόλις την δέκατη θέση των charts.

  1. Spyro Reignited Trilogy
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Fallout 76
  4. Pokémon Let's Go Pikachu
  5. FIFA 19
  6. Pokémon Let's Go Eevee
  7. Call of Duty: Black Ops 4
  8. Fortnite: Deep Freeze Bundle
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Hitman 2