Μεγάλα τεχνικά προβλήματα και παράπονα για το Fallout 76

Πτώσεις στα 10fps ακόμα και στο Xbox One X
17 Νοεμβρίου 2018 14:50
Μεγάλα τεχνικά προβλήματα και παράπονα για το Fallout 76

Το Fallout 76 κυκλοφόρησε πριν μερικά εικοσιτετράωρα και οι πρώτες αντιδράσεις της gaming κοινότητας δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι τα τεχνικά προβλήματα του παιχνιδιού. Το Digital Foundry, όπως συνηθίζει με όλες τις μεγάλες κυκλοφορίες, έβαλε το παιχνίδι κάτω από το μικροσκόπιο τον τίτλο της Bethesda για να αναλύσει τον τεχνικό του τομέα και δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένο.

Ξεκινώντας, η ανάλυση του παιχνιδιού είναι Native 1080p στο απλό PS4 και Dynamic 1080p στο απλό Xbox One. Η ανάλυση του PS4 Pro ανέρχεται σε 2560x1440p, ενώ το Xbox One X τρέχει τον τίτλο σε Native 4K. Περνώντας στην απόδοση, όλες οι εκδόσεις των κονσολών αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα και δεν υπάρχει καμία συνοχή. Συγκεκριμένα, το Digital Foundry εντόπισε ένα σημείο του χάρτη που το απλό PS4 έτρεχε σταθερά σε 20fps, με πτώσεις ακόμα και στα 15fps. Στην ίδια περιοχή το PS4 Pro και το απλό Xbox One δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ το Xbox One X είχε τρομερές πτώσεις ακόμα και στα 10fps. Σε άλλα σημεία, το απλό PS4 τρέχει με καλύτερο framerate από το PS4 Pro. Το framerate δεν φαίνεται να συνδέεται απαραιτήτως με την απόδοση της εκάστοτε κονσόλας, με όλες τις εκδόσεις να έχουν αξιοσημείωτες πτώσεις σε ανεξήγητα σημεία.

Παράλληλα, υπάρχουν δεκάδες bugs και οπτικά glitches, ενώ συνολικά το Digital Foundry δεν έμεινε ικανοποιημένο και από την ποιότητα των γραφικών αυτή καθ’ αυτή, αφού υπάρχουν σημεία που το οπτικό σύνολο μοιάζει απαρχαιωμένο.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του Digital Foundry μέσα από τον player που ακολουθεί.