Η Nintendo πήρε $12 εκ. αποζημίωση από ζευγάρι ιδιοκτητών ROM ιστοσελίδων

Το κυνήγι μόλις ξεκίνησε
14 Νοεμβρίου 2018 11:13
Η Nintendo πήρε $12 εκ. αποζημίωση από ζευγάρι ιδιοκτητών ROM ιστοσελίδων

Η Nintendo έχει ξεκαθαρίσει την θέση της πάνω στην μη-αδειοδοτημένη διαμοίραση των παιχνιδιών της και είναι απόλυτη. Η εταιρία δεν δέχεται την πειρατεία και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να την σταματήσει. Αυτό έκανε πρόσφατα με δύο ιδιοκτήτες ROM sites της Αμερικής. Η εταιρία κινήθηκε νομικά ενάντια ενός άνδρα και της συζύγου του στην Αριζόνα. Οι Jacob και Cristian Mathias κατηγορήθηκαν για "μαζική παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων" μιας και λειτουργούσαν τα δικά τους sites LoveROMS.com και LoveRETRO.co.

Μετά την καταγγελία της Nintendo τον περασμένο Ιούνιο, ο Mathias και η σύζυγός του κατέβασαν αμέσως από φόβο τις ιστοσελίδες τους και στην συνέχεια εφόσον καμία από τις δύο πλευρές δεν ήθελε να φτάσει το θέμα στα άκρα, οι διευθετήσεις έληξαν γρήγορα και "σιωπηλά".

Από αυτές νικήτρια βγήκε η Nintendo καθώς μέσα από αναφορές μαθαίνουμε πως η εταιρία θα λάβει ως αποζημίωση 12.230.000 δολάρια. Το ποσό που καλείται να λάβει η εταιρία είναι αρκετά μεγάλο και πιθανότατα θα προκαλέσει ακόμη περισσότερο φόβο σε όσους λειτουργούν παράνομα sites με παιχνίδια της εταιρίας. Τέλος, το ζευγάρι αναγκάστηκε να δώσει τον έλεγχο από τις ιστοσελίδες στην Nintendo. Πλέον δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι διαθέσιμο παρά μόνο το εξής μήνυμα:

Our website, LoveROMS.com/LoveRetro.co, previously offered and performed unauthorized copies of Nintendo games, in violation of [] copyrights and trademarks. LoveROMS.com/LoveRetro.co acknowledges that it caused harm to Nintendo, its partners, and customers by offering infringing copies of [its] games and has agreed to cease all such activities. To access legitimate Nintendo games online, please visit [our site] for information about the [Game Store].

Η Nintendo ετοιμάζεται να κυνηγήσει νομικά όλους όσους "τρέχουν" παράνομες ιστοσελίδες με παιχνίδια της και η παραπάνω κίνηση αποδεικνύει ακριβώς αυτό.