Ακυρώνονται τα DLCs του Final Fantasy XV | Ο Tabata φεύγει από την Square Enix

Χασούρα $33 εκατομμύρια από την Luminous Productions
08 Νοεμβρίου 2018 11:59
Ακυρώνονται τα DLCs του Final Fantasy XV | Ο Tabata φεύγει από την Square Enix

Η Square Enix ανακοίνωσε πως η ακύρωση μερικού περιεχομένου που αναπτυσσόταν από την Luminous Productions και η σύσταση του στούντιο γενικότερα είχε ως αποτέλεσμα η εταιρία να δει μια τεράστια οικονομική απώλεια και να χάσει 33 εκατομμύρια δολάρια. Η Luminous Productions ήταν η νέα ομάδα ανάπτυξης του Hajime Tabata.

Ο Tabata είναι ο director του Final Fantasy XV, ο οποίος κατάφερε να κάνει το project να ορθοποδήσει μετά από πολλά χρόνια προβληματικής ανάπτυξης. Στα πλαίσια ενός ειδικού livestream, η Square ανακοίνωσε πως ο δημιουργός αποχώρησε από την εταιρία. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η πλειοψηφία των ήδη ανακοινωμένων DLCs του FF XV ακυρώθηκαν. Το τελευταίο DLC που θα κυκλοφορήσει για το Final Fantasy XV είναι το Episode Ardyn, το οποίο θα καταφθάσει τον Μάρτιο του 2019 στα PS4, Xbox One και PC. Τα DLCs που θα εστίαζαν στους Luna, Aranea και Noctis είναι αυτά που ακυρώθηκαν.

Ο Hajime Tabata είχε καταφέρει να κερδίσει πολλούς οπαδούς και είχε εξελιχθεί σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Square Enix τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Tecmo, ενώ στην Square Enix ανέλαβε παιχνίδια όπως το Final Fantasy 7: Crisis Core, το The Third Birthday και το Final Fantasy Type-0. Η επιτυχία του τελευταίου τον οδήγησε στο να αναλάβει το προβληματικό Final Fantasy Versus 13, το οποίο εξελίχθηκε στο Final Fantasy 15 που γνωρίζουμε σήμερα.

Το Eurogamer επισημαίνει πως πιθανότατα ο Tabata κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ της μετατροπής της Luminous Production σε ένα από τα κλασσικά business divisions της Square Enix ή να μετατρέψει το στούντιο σε δικιά του εταιρία που θα είχε ως επενδυτή την Square. Ο Tabata φαίνεται να μην ήταν ικανοποιημένος με τις επιλογές και αποφάσισε να αποχωρήσει εξ’ ολοκλήρου.