Επέτειος 30 χρόνων για το Sega Mega Drive

Η θρυλική κονσόλα της Sega γιορτάζει
31 Οκτωβρίου 2018 08:43
Επέτειος 30 χρόνων για το Sega Mega Drive

Το Sega Mega Drive, γνωστό και ως Sega Genesis στην αμερικανική αγορά, είναι επισήμως 30 ετών. Η κονσόλα έκανε αρχικά το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία στις 29 Οκτωβρίου του 1988. Στην Ευρωπαϊκή αγορά κατέφθασε τον Σεπτέμβριο του 1990.

Οι αρχικές πωλήσεις της κονσόλας δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, καθώς μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του Mega Drive είχε κάνει το ντεμπούτο του το Super Mario Bros. 3 για το Nintendo Entertainment System. Ψάχνοντας, λοιπόν, έναν ανταγωνιστή για τον Mario και θέλοντας να ενισχύσει τις πωλήσεις του Mega Drive, η Sega δημιούργησε τον Sonic. Το Sonic the Hedgehog κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1991 και μέσα από αυτό γεννήθηκε ένας από τους πιο θρυλικούς και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του gaming.

Το Sega Mega Drive ανήκε στην εποχή των 16-bit κονσολών και είχε τον ιστορικό Motorola 68000 επεξεργαστή που έτρεχε στα 7.6 MHz. Το hardware του όμως δεν έμεινε στάσιμο, αφού η Sega κυκλοφόρησε διάφορα add-ons που ενίσχυαν τις δυνατότητες της κονσόλας, όπως το Sega CD και το Sega 32X.

Τελικά, οι πωλήσεις της κονσόλας ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια και το σύστημα πέρα από το Sonic the Hedgehog φιλοξένησε και άλλα ιστορικά παιχνίδια όπως τα Streets Of Rage 2, Gunstar Heroes, Ecco The Dolphin, Shinobi III: Return of the Ninja Master και Altered Beast.

Tags: