GTA 6: Η Rockstar νιώθει ‘ευγνώμων’ που δεν θα κυκλοφορήσει στην εποχή του Trump

Προτιμά το πιο σοβαρό Red Dead Redemption 2
27 Οκτωβρίου 2018 16:02
GTA 6: Η Rockstar νιώθει ‘ευγνώμων’ που δεν θα κυκλοφορήσει στην εποχή του Trump

Μιλώντας σε μια μεγάλης έκτασης συνέντευξη στο GQ, ο Dan Houser της Rockstar Games δήλωσε  ‘ευγνώμων’ που η ομάδα του κυκλοφόρησε το Red Dead Redemption 2 και όχι το Grand Theft Auto 6 αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος είναι πως το παιχνίδι θα είχε παλιώσει μέσα σε δύο λεπτά στην εποχή του Trump, ενώ σίγουρα θα ξεσήκωνε τρομερές αντιδράσεις με τη σάτιρά του.

Συγκεκριμένα, ο Houser τόνισε πως ο τόνος της βασικής σειράς της Rockstar Games δεν ταιριάζει με το κλίμα της κουλτούρας σήμερα. Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

Είναι πραγματικά ασαφές το τι θα κάνουμε ακόμη και με το GTA 6, αλλά και πόσο μπορεί να αναστατωθεί ο κόσμος με ό, τι θα κάνουμε. Τόσο η έντονη φιλελεύθερη εξέλιξη όσο και ο έντονος συντηρητισμός είναι τόσο πολύ μαχητικά και πολύ θυμωμένα. Είναι τρομακτικό, αλλά είναι επίσης και περίεργο. Και οι δύο πλευρές φαίνεται περιστασιακά να στρέφονται προς τον παράλογο.

Είναι δύσκολο να σατιρίσεις για τους λόγους αυτούς. Μερικά από τα πράγματα που βλέπετε είναι ξεκάθαρα πέρα από τη σάτιρα. Θα ήταν ξεπερασμένο μέσα σε δύο λεπτά, όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα.

Η πιο σοβαρή προσέγγιση του Red Dead Redemption 2 φαίνεται πως είναι προτιμότερη για την Rockstar. Ωστόσο, ο Houser ήθελε να καταστήσει σαφές ότι η προσέγγιση του νέου παιχνιδιού για την παρουσίαση της ιστορίας είναι χτισμένη και γύρω από τις σύγχρονες αξίες. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλη τη συνέντευξή του στην οποία αναφέρεται γενικά στο πως το πολιτικό κλίμα επηρεάζει τις δημιουργικές αποφάσεις πατώντας εδώ.