Το Βατικανό κυκλοφόρησε παιχνίδι τύπου Pokémon GO που συλλέγετε Αγίους

Κάνετε τη δική σας "Ομάδα Ευαγγελισμού"
25 Οκτωβρίου 2018 13:56
Το Βατικανό κυκλοφόρησε παιχνίδι τύπου Pokémon GO που συλλέγετε Αγίους

Σίγουρα θα είστε εξοικειωμένοι με το Pokémon GO, το πασίγνωστο παιχνίδι για smartphones που στέλνει τους παίκτες στους δρόμους για να συλλέξουν Pokémon. Τώρα μια καθολική ευαγγελική ομάδα κυκλοφόρησε το δικό της παιχνίδι για smartphones, το οποίο φέρνει τρομερές ομοιότητες με το Pokémon GO, στέλνοντας τους παίκτες στους δρόμους για να συλλέξουν Αγίους και άλλα γνωστά πρόσωπα της καθολικής εκκλησίας και της Βίβλου.

Το παιχνίδι ονομάζεται Follow JC Go και αξιοποιήσει τις GPS και augmented reality τεχνολογίες που συναντήσαμε και στο  Pokémon GO. Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει και τις ευλογίες του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου και του Βατικανού.

Ο τίτλος αναπτύχθηκε από το Fundación Ramón Pané, ένα ίδρυμα αφιερωμένο στον ευαγγελισμό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2019, μια διεθνής καθολική εκδήλωση επικεντρωμένη στη νεολαία.

Μιλώντας στο Crux Now, ο Ricardo Grzona, ο εκτελεστικός διευθυντής του Fundación Ramón Pané δήλωσε:

Ξέρετε, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ένα ιδιαίτερα άτομο της τεχνολογίας, αλλά έμεινε έκπληκτος, κατάλαβε την ιδέα και τι προσπαθούσαμε να κάνουμε: να συνδυάσουμε την τεχνολογία με τον ευαγγελισμό.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο αναλυτικό δημοσίευμα του Independent.