Επίσημο: Οι αλλαγές ονόματος στο PSN είναι πλέον πραγματικότητα

Ξεκινάει σε δοκιμαστική μορφή το χαρακτηριστικό
10 Οκτωβρίου 2018 12:32
Επίσημο: Οι αλλαγές ονόματος στο PSN είναι πλέον πραγματικότητα

Με ανακοίνωσή της στο επίσημο PlayStation Blog, η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και που ήθελαν την δυνατότητα αλλαγής ονόματος να καταφθάσει στο PSN. Συγκεκριμένα, πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το PlayStation Network Online ID σας απευθείας από την PlayStation 4 κονσόλα σας.

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό θα διατεθεί σε δοκιμαστική μορφή στο PlayStation Preview Program και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όσοι είχαν εγγραφεί για τις beta εκδόσειςς του λειτουργικού συστήματος της κονσόλας. Κατά τη διάρκεια του preview θα μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας όσες φορές θέλετε.

Η πρώτη αλλαγή θα είναι δωρεάν και κάθε επόμενη θα χρεώνεται €9.99. Για τους συνδρομητές του PlayStation Plus η τιμή αυτή θα ανέρχεται στα €4.99.

Υπάρχει ωστόσο μια πολύ σημαντική σημείωση. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PS4 που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Απριλίου του 2018 και με επιλεγμένους από τους δημοφιλέστερους τίτλους του PS4 που κυκλοφόρησαν παλαιότερα. Η Sony δεν εγγυάται πως όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια των PS4, PS3 και PS Vita θα υποστηρίζουν την αλλαγή του Online ID σας. Οι χρήστες ενδέχεται να συναντήσουν προβλήματα ή errors σε μερικά παιχνίδια.

Αν για κάποιο λόγο συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μετά την αλλαγή του ID σας, θα μπορείτε να επιστρέψετε στο παλιό χωρίς καμία χρέωση. Η Sony θα δημοσιεύσει την λίστα με τα συμβατά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν την 1η Απριλίου του 2018, μόλις το χαρακτηριστικό γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, οι αλλαγές ονόματος αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες για όλους τους κατόχους PS4 στις αρχές του 2019.