Επίσημο: Η Sony επιβεβαιώνει πως ετοιμάζει τον διάδοχο του PlayStation 4

Νέα δήλωση από τον CEO
10 Οκτωβρίου 2018 11:37
Επίσημο: Η Sony επιβεβαιώνει πως ετοιμάζει τον διάδοχο του PlayStation 4

Το PlayStation 4 έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά στις 29 Νοεμβρίου του 2013. Σύντομα η κονσόλα θα κλείσει πέντε χρόνια στην αγορά και τον τελευταίο καιρό η φημολογία και οι εικασίες για τον διάδοχό της έχουν φουντώσει. Τώρα η Sony έρχεται να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και CEO της Kenichiro Yoshida δήλωσε όσον αφορά το PlayStation 5:

Σε αυτό το σημείο μπορώ να πω πως είναι απαραίτητο να υπάρξει hardware επόμενης γενιάς.

Η δήλωσε του έγινε στο Financial Times, με τη Sony να δεσμεύεται πως θα φέρει στην αγορά διάδοχο για το PlayStation 4. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Yoshida αρνήθηκε να απαντήσει για το αν η κονσόλα θα ονομάζεται PlayStation 5 ή αν ενδέχεται να έχει κάποιο άλλο όνομα.

Με το PS4 να είναι η πιο επιτυχημένη κονσόλα της Sony μετά το PS2, θεωρείται αυτονόητο πως θα υπάρξει και PS5, αλλά πλέον είναι επίσημο ανεξαρτήτως. Από το ρεπορτάζ του Financial Times προκύπτει ωστόσο μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Συγκεκριμένα, το μέσο επικαλείται πηγές κοντά σε μεγάλους publishers που αναφέρουν ότι “η επόμενη κονσόλα της Sony ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύει μια μεγάλη απόκλιση από το PS4 και η βασική του αρχιτεκτονική ενδέχεται να είναι πολύ όμοια”. Η πληροφορία αυτή αποκτά περισσότερο νόημα αν αναλογιστούμε και τις πρόσφατες φήμες σχετικά με το PlayStation 5 και το backwards compatibility.

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά. Η Sony εργάζεται εντατικά πάνω στην επόμενη κονσόλα της. Εσείς πότε πιστεύετε ότι θα κυκλοφορήσει το PS5;