Witcher: Ο συγγραφέας των βιβλίων απαιτεί περισσότερα χρήματα από την CD Projekt

Και η εταιρία θεωρεί τα αιτήματα του αβάσιμα
02 Οκτωβρίου 2018 12:49
Witcher: Ο συγγραφέας των βιβλίων απαιτεί περισσότερα χρήματα από την CD Projekt

Μία νέα μάχη ξεκίνησε ανάμεσα στον συγγραφέα των The Witcher, Andrzej Sapkowski και την CD Projekt Red. Όσοι θυμάστε από παλιά, ο συγγραφέας της σειράς έδωσε νόμιμα τα δικαιώματα για την μεταφορά του The Witcher στον gaming κόσμο στην CD Projekt Red, πριν την δημιουργία του πρώτου τίτλου. Τώρα μία νέα αντιπαράθεση φαίνεται πως βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς ο Andrzej Sapkowski απαιτεί ακόμη περισσότερα χρήματα από την ομάδα ανάπτυξης των παιχνιδιών και συγκεκριμένα ζητά 14 εκατομμύρια ευρώ, για επιπλέον δικαιώματα.

Σε επίσημη δημοσίευση της, η CD Projekt Red ανέφερε πως τα αιτήματα του δημιουργού είναι αβάσιμα. Η εταιρία έχει αποκτήσει νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα για το δημιούργημα του Andrzej Sapkowski και ότι έχει συμφωνηθεί έχει μάλιστα εξοφληθεί σωστά. Όμως, από ότι φαίνεται οι δικηγόροι του δημιουργού έχουν εντελώς διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα. Αναφέρουν πως το συμβόλαιο ανάμεσα στον κ. Sapkowski και την εταιρία αφορούσε μόνο το πρώτο παιχνίδι της σειράς και επομένως η διανομή άλλων παιχνιδιών και expansions είναι απλά "παράνομη".

Από ότι φαίνεται και η ομάδα είναι αρνητική απέναντι στο αίτημα του συγγραφέα, αλλά ο ίδιος συνεχίζει να απαιτεί περισσότερα χρήματα. Η κατάληξη της διαμάχης παραμένει άγνωστη. Ίσως υπάρξει κάποιος "ήσυχος" διακανονισμός ή απλά η CD Projekt Red θα συνεχίσει να αρνείται να πληρώσει και το όλο θέμα θα μεταφερθεί στα δικαστήρια.