Επίσημο: Ακυρώνεται για φέτος το PlayStation Experience της Sony

Νέα καθυστέρηση για το Dreams;
29 Σεπτεμβρίου 2018 11:39
Επίσημο: Ακυρώνεται για φέτος το PlayStation Experience της Sony

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Sony Interactive Entertainment και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος των Worldwide Studios, Shawn Layden, συμμετείχε στο επεισόδιο 308 του PlayStation Blogcast και αποκάλυψε μερικές ενδιαφέροντες πληροφορίες για τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η εταιρία. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε επίσημα πως δεν θα υπάρξει PlayStation Experience 2018, ενώ άφησε να εννοηθεί πως το Dreams έλαβε καθυστέρηση για το 2019.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του podcast τόνισε:

Για το 2018, γνωρίζω ότι πρόκειται για απογοήτευση για μερικούς ανθρώπους, αλλά αποφασίσαμε να μην διοργανώσουμε το PlayStation Experience. Δεν θα το έχουμε στις ΗΠΑ φέτος. Οι λόγοι πίσω από αυτό είναι πραγματικά ότι δεν έχουμε ... έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στα παιχνίδια μας ... και τώρα που έχουμε κυκλοφορήσει το Spider-Man, κοιτάζουμε προς το 2019 σε παιχνίδια όπως τα Dreams και Days Gone. Αλλά δεν θα είχαμε αρκετά πράγματα για να φέρουμε όλους τους ανθρώπους σε κάποιο μέρος στη Βόρεια Αμερική για να έχουμε αυτό το event. Δεν θέλουμε να θέσουμε τις προσδοκίες πραγματικά υψηλά και στη συνέχεια να μην τις υλοποιήσουμε. Ήταν μια σκληρή απόφαση, αλλά αποφασίσαμε ότι φέτος δεν θα διοργανώσουμε το PlayStation Experience.

Φέτος η Sony είναι αρκετά ήσυχη όσον αφορά τις νέες ανακοινώσεις, με τη συνέντευξη Τύπου της στην E3 2018 να εστιάζει σε παιχνίδια που είχαν ήδη ανακοινωθεί και την εταιρία να προσπερνά σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την Gamescom. Η ακύρωση του PlayStation Experience ερμηνεύεται από πολλούς ως ένδειξη ότι το PlayStation 5 είναι πλέον αρκετά κοντά.

Από την άλλη, η Microsoft φέτος ανακοίνωσε την επιστροφή των δικών της XO events. Η XO18 εκδήλωση θα διοργανωθεί στο Μεξικό και ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, άφησε υπονοούμενα για μεγάλες ανακοινώσεις.