Επίσημο: Κλείνει η Telltale Games

Ακυρώνεται η τέταρτη σεζόν του The Walking Dead;
22 Σεπτεμβρίου 2018 09:55
Επίσημο: Κλείνει η Telltale Games

Μετά από πολλές μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, φήμες και αναφορές, πλέον είναι επίσημο. Η Telltale Games αποτελεί παρελθόν. Συγκεκριμένα, το στούντιο ανακοίνωσε πως απέλυσε σχεδόν όλους τους υπαλλήλους της και πλέον από 250 developers έμειναν μόνο 25, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται να κλείσει.

Συγκεκριμένα, η επίσημη τοποθέτηση του στούντιο είναι η εξής:

Παράλληλα, υπάρχει έντονη φημολογία πως η τέταρτη σεζόν του The Walking Dead και τα υπόλοιπα projects που ετοίμαζε το στούντιο, όπως το The Wolf Among Us Season 2 και το Stranger Things, ακυρώθηκαν. Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η μοίρα τους. Τα 25 άτομα που έμειναν στο στούντιο θα αναλάβουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το σταδιακό κλείσιμο της ομάδας ανάπτυξης και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν από τα ήδη κλεισμένα συμβόλαια.

Η Telltale Games ιδρύθηκε το 2004 και είναι ευρέως γνωστή χάρη στα narrative-driven παιχνίδια της όπως το The Walking Dead που κυκλοφόρησε το 2012 και τα The Wolf Among Us και Batman: The Telltale Series. Δυστυχώς οι τελευταίοι τίτλοι της δεν είχαν ιδιαίτερα καλή εμπορική πορεία και αυτό οδήγησε εν μέρει στην κατάληξη αυτή.