Η 2K Games θέλει οι παίκτες να πείσουν τη Βελγική κυβέρνηση για τα lootboxes του NBA 2K19

Ζητά να απευθυνθούν στην αρμόδια αρχή για να επιστρέψουν
05 Σεπτεμβρίου 2018 07:04
Η 2K Games θέλει οι παίκτες να πείσουν τη Βελγική κυβέρνηση για τα lootboxes του NBA 2K19

Μετά το σάλο με τα lootboxes στο Star Wars: Battlefront II, η Βελγική κυβέρνηση απεφάνθει πως τα microtransactions και τα παράγωγά τους αποτελούν παράνομο τζόγο. Οι κάτοικοι του Βελγίου λοιπόν δεν θα έχουν πρόσβαση στα lootboxes όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Η δήλωσε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση αυτή και παρότρυνε τους Βέλγους fans πως αν τα επιθυμούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της τοπικής κυβέρνησης κοινοποιώντας τους την αντίθεσή τους. Η 2Κ συνέχισε λέγοντας:

Κάναμε κάποιες τοπικές αλλαγές ώστε να συμβιβαστούμε με την Βελγική νομοθεσία. Συγκεκριμένα απενεργοποιήσαμε την ικανότητα αγοράς με πραγματικά χρήματα. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι Βέλγοι παίκτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μόνο με το ψηφιακό νόμισμα που κερδίζουν εντός του παιχνιδιού.  

Η αμφισβήτηση στην ουσία που ασκεί η 2K στηρίζεται στο ότι η αγορά πακέτων βρίσκει σύμφωνους τους βελγικούς νόμους για τα τυχερά παιχνίδια, αρκεί να μην είναι με πραγματικά χρήματα. Εν κατακλείδι η Ολλανδική και Βελγική κυβέρνηση αποφάσισαν ότι τα «τυφλά» lootboxes αποτελούν τζόγο. Από την άλλη το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία υποστηρίζουν το αντίθετο. Άγνωστο παραμένει πως θα απαντήσουν σε όλο αυτό οι παίκτες, αφού οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι με την απομάκρυνση των pay-to-win μηχανισμών.  

Το NBA 2K19 κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου για τα PS4, Xbox One, Switch και PC.