Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής λέει "όχι" στα esports παιχνίδια

Γιατί θεωρεί πως προωθούν την βία
04 Σεπτεμβρίου 2018 13:08
Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής λέει

Η κουβέντα για το αν τα esports παιχνίδια θα βρουν τον δρόμο τους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση πάνω στο θέμα. Το δικό του "όχι" έρχεται να δώσει ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του gamesindustry.biz, ο Thomas Bach εμφανίστηκε αρνητικός στην εισαγωγή των esports παιχνιδιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς θεωρεί πως προωθούν την βία.

Δεν μπορούμε να έχουμε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ένα παιχνίδι που προωθεί την βία, ή τις διακρίσεις. Από την δική μας πλευρά είναι αντιφατικές με τις Ολυμπιακές Αξίες και δεν μπορούν επομένως να γίνουν αποδεκτές.

Ο Bach είναι και αυτός χρυσός Ολυμπιονίκης, ο οποίος κέρδισε στο αγώνισμα ξιφασκίας το 1976. Φυσικά, εφόσον κέρδισε σε ένα άθλημα που περιλαμβάνει σπαθί, ερωτήθηκε για το ποια θεωρεί ο ίδιος πως είναι η διαφορά σε αυτή την μορφή μάχης με σπαθιά και την βία στα βιντεοπαιχνίδια.

Φυσικά κάθε άθλημα μάχης έχει τις ρίζες του σε μία πραγματική μάχη μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά ο αθλητισμός είναι η πολιτισμένη έκφραση αυτού. Αν έχεις egames που είναι για το να σκοτώσεις κάποιον, αυτό δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί με τις Ολυμπιακές μας αξίες.

Αυτά είχε να δηλώσει ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής για την εισαγωγή των esports παιχνιδιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα; Πείτε μας στα σχόλια.