Το Anthem θα έχει βαριά επιρροή στα επόμενα Dragon Age & Mass Effect

Η BioWare δηλώνει σίγουρη
04 Σεπτεμβρίου 2018 07:30
Το Anthem θα έχει βαριά επιρροή στα επόμενα Dragon Age & Mass Effect

Το Anthem φαίνεται πως ήδη εμπνέει την ομάδα ανάπτυξης για το πώς θα δημιουργήσει τα επόμενα Dragon Age και Mass Effect παιχνίδια. Στο πλαίσιο της PAX West, η BioWare ανέφερε ότι η δομή της ιστορίας του Anthem, η οποία αποτελεί μέρος μιας ζωντανής υπηρεσίας, θα επιτρέπει στην ομάδα να γράφει και να εκδίδει νέες ιστορίες μετά την αρχική κυκλοφορία. Αυτή δήλωσε είναι μια μέθοδος που επιθυμεί να δουλέψει και στα υπόλοιπα franchises της. Ο κόσμος του Anthem είναι έτσι δομημένος ώστε ο Tarsis, ως ο κεντρικός κόσμος του παιχνιδιού, θα χρησιμοποιείται ως hub, στο οποίο οι παίκτες θα βιώνουν την παραδοσιακή RPG εμπειρία και ιστορία, ενώ στον online ανοιχτό κόσμο θα εξορμούν για looting και shooting.

Ο παραγωγός του Anthem, Michael Gamble είπε:

Θα υπάρχει συνεχής εξέλιξη της ιστορίας μετά τη κυκλοφορία. Αν θυμάστε παλιά στα «αρχαία» χρόνια βγάζαμε ένα παιχνίδι και η ιστορία του, όπως κι’ αυτή των χαρακτήρων θα έκλεινε εκεί. Αργότερα βγάζαμε το DLC για να τη συνεχίσουμε λίγο ακόμα. Με τη δομή του Anthem αυτό μπορούμε να το κάνουμε για μήνες, ακόμα και χρόνια μετά το λανσάρισμα. Τώρα αν θέλουμε μπορούμε να επεκτείνουμε την πλοκή της ιστορίας για κάθε έναν από τους χαρακτήρες. Να συμβούν κάποια γεγονότα σε συγκεκριμένα μέρη του κόσμου, τα οποία θα αλλάξουν την αντίληψη του χαρακτήρα ή τη σχέση των χαρακτήρων μεταξύ τους. Μπορεί να αλλάξει ο τύπος των αποστολών σε συγκεκριμένους χαρακτήρες ή ακόμα να προσθέσουμε και νέους. Μπορούμε όλα αυτά να τα υλοποιήσουμε και το Anthem μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εύχομαι τα μελλοντικά μας παιχνίδια είτε έχουν το όνομα Dragon Age, είτε Mass Effect, να συνεχίσουν να έχουν αυτό το είδος αφήγησης.

Στη συνέχεια ο executive producer Mark Darrah δήλωσε:

Δεν είναι μόνο η δομή του Anthem που μας ενέπνευσε για τα μελλοντικά παιχνίδια, είναι και το βάθος που έχει. Εστιάσαμε πολύ στον κόσμο και τη λεπτομέρεια του Tarsis, περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι που έχουμε κάνει ως τώρα. Είναι ένας διαδραστικός κόσμος που τον νιώθεις απόλυτα ζωντανό. Εύχομαι και τα μελλοντικά παιχνίδια μας είτε είναι το Dragon Age, είτε το Mass Effect είτε κάτι άλλο, να έχουν αυτή τη διαδραστικότητα και το βάθος που θα προσφέρει το Anthem στους gamers.

Το Anthem αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC.