Γερουσιαστής υπέκλεψε χρήματα της καμπάνιας του για να αγοράσει παιχνίδια στο Steam

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν φτάνουν τα $250.000
24 Αυγούστου 2018 10:00
Γερουσιαστής υπέκλεψε χρήματα της καμπάνιας του για να αγοράσει παιχνίδια στο Steam

Δεινός gamer αποδείχθηκε ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ αφού, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του CNN, φαίνεται ότι ξόδεψε πάνω από $1300 σε παιχνίδια στο Steam. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το έκανε με δικά του χρήματα. Η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (Federal Election Committee) κατηγορεί τον Γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Duncan Hunter, και τη σύζυγο του Margaret Hunter ότι καταχράστηκαν την εκλογική χρηματοδότηση τους σε διάφορες δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, πτήσεων, παιχνίδια golf, ακόμη και εισιτήρια για σινεμά και πολλά πολλά ακόμη.

Μέσω του εκπρόσωπου του, ο γερουσιαστής υποστήριξε ότι ο γιος του χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα για να αγοράσει ένα παιχνίδι και μετέπειτα έγιναν διάφορες μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές. Τα οικονομικά στοιχεία της καμπάνιας του κ. Hunter δόθηκαν στο φως και έκτοτε ο κόσμος που ξεψάχνισε τις 47 σελίδες των κατηγοριών βρήκε και άλλες ζουμερές πληροφορίες, όπως το ότι χρεώθηκε μια αγορά ενός gaming πληκτρολογίου και ποντικιού το 2016. 

Αυτά που ακολουθούν είναι μερικές από τις καταχρήσεις που έκανε ο γερουσιαστής με τα λεφτά της καμπάνιας του: 

Υποστηρίζεται επίσης, από την πλευρά του γερουσιαστή πώς προσπάθησε να επιστρέψει στον λογαριασμό του περί τα $65.000, αφότου η έρευνα της FEC ξεκίνησε να αμφισβητεί τα έξοδα της καμπάνιας του το 2016. Μάλιστα, οι χρεώσεις που αναφέρονται στην καμπάνια ως "Steam Games" έχουν δηλωθεί ως προσωπικά έξοδα, που πρέπει να επιστραφούν. Η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της καμπάνιας και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει δικαστικά από την FEC, αποκάλυψε ότι οι καταχρήσεις που έκανε ξεπερνούν τα $250.000. 

Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για την καταδίκη τους. O Duncan Hunter δήλωσε αθώος, ρίχνοντας μάλιστα το φταίξιμο στη γυναίκα του, λέγοντας "πως αυτή διαχειριζόταν τα οικονομικά μας". Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν συνωμοσία για τη διάπραξη αδικημάτων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, απάτα, πλαστογράφηση αρχείων και απαγορευμένη χρήση χρηματοδότησης της καμπάνιας, μεταξύ άλλων. 

Tags: