Bethesda: Αβέβαιη η κυκλοφορία του DOOM Eternal στο Steam

Εξηγεί την λογική πίσω από την απόφαση για το Fallout 76
13 Αυγούστου 2018 09:24
Bethesda: Αβέβαιη η κυκλοφορία του DOOM Eternal στο Steam

Μιλώντας στο IGN στο πλαίσιο της QuakeCon 2018, ο Pete Hines αναφέρθηκε στην απόφαση της Bethesda να μην κυκλοφορήσει το Fallout 76 στο Steam και τόνισε πως η εταιρία δεν έχει καταλήξει ακόμα στην πορεία που θα ακολουθήσει με τα μελλοντικά της παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Δεν ανακοινώσαμε ότι "όλα τα μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda δεν θα είναι στο Steam". Δεν είπαμε αυτό. Είπαμε ότι “το Fallout 76 θα διατίθεται αποκλειστικά στο Bethesda.net”.

Στην ερώτηση για το αν το Doom Eternal θα παραλείψει επίσης το Steam, απάντησε:

Δεν έχουμε αποφασίσει για τίποτα άλλο, αυτό είναι κάτι ειδικό για το Fallout 76 δεδομένου του είδους του παιχνιδιού που είναι - είναι online, συνεχόμενο παιχνίδι. Το Doom Eternal μπορεί να κυκλοφορήσει στο Steam ή μπορεί και όχι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα προς το παρών.

Τέλος, όσον αφορά τις πιθανότητες για την διάθεση του Fallout 76 στο Steam κάποια στιγμή στο μέλλον, επισήμανε:

Είναι δυνατόν; Πιθανώς, αλλά ειλικρινά δεν θα μπορούσα να σας δώσω κάποια εγγύηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για το κατά πόσο θα συμβεί κάτι τέτοιο ή όχι.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε πως στο παρελθόν παιχνίδια της Bethesda, όπως το The Elder Scrolls Online, που αρχικά είχαν κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Bethesda.net, μελλοντικά βρήκαν το δρόμο τους και στο Steam.

Το Fallout 76 αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PS4, Xbox One και PC στις 14 Νοεμβρίου, ενώ το DOOM Eternal βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τις ίδιες πλατφόρμες και το Nintendo Switch και η ημερομηνία διάθεσής του είναι ακόμη άγνωστη.