Το DOOM Eternal θα έχει invades στα πρότυπα του Dark Souls

Επιστρέφει το multiplayer, ενώ θα υπάρξει campaign DLC
12 Αυγούστου 2018 11:11
Το DOOM Eternal θα έχει invades στα πρότυπα του Dark Souls

Στο πλαίσιο της QuakeCon είδαμε την διάρκειας 25 λεπτών gameplay αποκάλυψη του DOOM Eternal. Ωστόσο, η Bethesda δεν σταμάτησε εκεί. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε πολλές νέες λεπτομέρειες για το άκρως αναμενόμενο shooter της. Δια στόματος των Marty Stratton και Hugo Martin της id Software μαθαίνουμε πως το παιχνίδι θα έχει ένα σύστημα invasions θα σας θυμίσει αρκετά το Dark Souls.

Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τον έλεγχο δαιμόνων με στόχο να προσπαθήσουν να κάνουν τη ζωή άλλων παικτών δυσκολότερη, όσο παίζουν το campaign. Μάλιστα, θα μπορείτε να συνεργαστείτε και με άλλους παίκτες και ο καθένας να διαλέξει έναν διαφορετικό δαίμονα, για να δημιουργήσετε το δικό σας “Slayer Hunting Party”. Αν κάποιος ωστόσο δεν θέλει να ενοχληθεί ενώ παίζει το campaign του, τότε μπορεί να απενεργοποιήσει εξ’ ολοκλήρου τα invades.

Όσον αφορά το multiplayer γενικότερα τώρα, το παραδοσιακό ανταγωνιστικό multiplayer του DOOM (2016) θα επιστρέψει. Για την ώρα η ομάδα δεν είναι έτοιμη να μιλήσει για αυτό αναλυτικά, αλλά επισήμανε πως δεν είναι μια απλή επέκταση, αλλά κάτι νέο και αρκετά διαφορετικό. Αυτή τη φορά το multiplayer αναπτύσσεται από την ίδια την id Software, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, οπού το multiplayer κομμάτι είχε αναπτυχθεί από την Certain Affinity.

Τέλος, μάθαμε πως το SnapMap, η σουίτα εργαλείων για τη δημιουργία χαρτών, δεν θα επιστρέψει στο DOOM Eternal. Αντιθέτως, η εταιρία επικεντρώνει τους πόρους της σε πράγματα που θεωρεί πιο σημαντικά και που ζητούσαν περισσότεροι παίκτες. Αυτή τη φορά θα υπάρχει λοιπόν ένα campaign DLC μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, καθώς αυτό ήταν κάτι που είχαν ζητήσει πολλοί παίκτες από το DOOM του 2016.

Το DOOM Eternal βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PS4, Xbox One, PC και Nintendo Switch.