Το Discord τα βάζει με το Steam - άρχισε να πουλάει παιχνίδια

Κατά μέτωπο επίθεση στην Valve
10 Αυγούστου 2018 14:36
Το Discord τα βάζει με το Steam - άρχισε να πουλάει παιχνίδια

Το Discord έχει εδραιώσει τη θέση του στην αγορά, κατά βάση ως εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων, καθώς και φωνητικές και βίντεο κλήσεις. Τώρα η ομάδα ανάπτυξής του ετοιμάζεται να κάνει ένα τεράστιο βήμα. Συγκεκριμένα το Discord πλέον πουλάει παιχνίδια και αποτελεί ανταγωνιστική πλατφόρμα για το Steam. Το διαδικτυακό κατάστημα είναι ήδη διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή στον Καναδά και έχει τίτλους όπως διάφορους μεγάλους publishers, όπως η THQ και η Deep Silver, καθώς και από indie δημιουργούς, με παραδείγματα όπως τα Hollow Knight και Dead Cells.

Πέρα από αυτό, η συνδρομητική υπηρεσία Discord Nitro θα αναβαθμιστεί και αυτή. Πλέον, με $4.99 το μήνα ή $49.99 το χρόνο, οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν διάφορα παιχνίδια από μια βιβλιοθήκη που επιμελείται η ομάδα του Discord. Για αρχή οι συνδρομητές μπορούν να παίξουν τίτλους όπως τα Saints Row: The Third, Metro Last Light Redux και Darksiders Warmasterd Edition. Πρακτικά η συνδρομητική αυτή υπηρεσία αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τους κατόχους ηλεκτρονικών υπολογιστών παρόμοια με το Xbox Game Pass και το Xbox Live Gold.

Το Discord δεν σταματά όμως εκεί. Η εταιρία ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα χορήγησης χρημάτων σε indie developers. Συγκεκριμένα η εταιρία προσφέρεται ώστε να βοηθήσει οικονομικά δημιουργούς παιχνιδιών που δεν έχουν το απαραίτητο budget με αντάλλαγμα το παιχνίδι τους να κυκλοφορήσει με χρονική αποκλειστικότητα 90 ημερών στο Store του Discord. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα οι δημιουργοί θα μπορούν να διαθέσουν τα παιχνίδια τους και σε άλλους πλατφόρμες.

Τέλος, το Discord, θέλοντας να γίνει ένα gaming hub για τους κατόχους PC, θα μπορεί να αναγνωρίσει όλα τα εγκατεστημένα παιχνίδια που έχετε στον υπολογιστή σας ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Το 'Universal Library’ θα σας αφήνει να παίξετε για παράδειγμα το Fallout 76 που θα τρέχει μέσα από τον Bethesda Launcher, τίτλους του Steam, καθώς και παιχνίδια από το ίδιο Discord Store.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα φιλόδοξα σχέδια του Discord πατώντας εδώ.