Το Fortnite στο Android παρακάμπτει το Play Store για οικονομικούς καθαρά λόγους

Θα διατεθεί μέσω του site της Epic Games
03 Αυγούστου 2018 14:25
Το Fortnite στο Android παρακάμπτει το Play Store για οικονομικούς καθαρά λόγους

Το Fortnite όσον αφορά τις mobile συσκευές βρίσκεται αυτή την στιγμή διαθέσιμο μόνο στην iOS πλατφόρμα της Apple με την Epic Games να έχει σκοπό να διαθέσει το παιχνίδι μέσα στο καλοκαίρι και στους Android χρήστες, αν και ακόμη δεν έχει θέσει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Μετά από κάποιες φημολογίες, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα πως όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι στο Android θα παρακάμψει το Google Play Store. Τι σημαίνει αυτό; Οι παίκτες θα χρειαστεί να μεταφερθούν στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού και να κατεβάσουν τον launcher από εκεί για να απολαύσουν την Battle Royale εμπειρία στην Android συσκευή τους.

Ο λόγος σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Tim Sweeney, είναι καθαρά οικονομικός. Συγκεκριμένα, η εταιρία θέλει να αποφύγει την απώλεια του 30% των εσόδων του παιχνιδιού, που θα πρέπει να πληρώσει στη Google για τη φιλοξενία στο Play Store:

Σε ανοιχτές πλατφόρμες όπως τα PC, Mac και Android ο στόχος της Epic Games είναι να φέρει τα παιχνίδια της απευθείας στους καταναλωτές. Πιστεύουμε πως οι gamers θα επωφεληθούν από τον ανταγωνισμό μεταξύ των πηγών λογισμικού στο Android. Η αποφυγή του 30% φόρου αποτελεί και αυτό ένα κίνητρο της Epic Games. Είναι ένα υψηλό κόστος σε έναν κόσμο όπου οι προγραμματιστές με το 70% πρέπει να καλύψουν το κόστος ανάπτυξης, λειτουργίας και υποστήριξης των παιχνιδιών τους. Και είναι δυσανάλογο σε σχέση με το κόστος των υπηρεσιών που αυτά τα καταστήματα εκτελούν, όπως επεξεργασία πληρωμών, download bandwidth και εξυπηρέτηση πελατών. Είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα κόστη από την εμπειρία μας να λειτουργούμε το Fortnite ως άμεση υπηρεσία στα PC και στα Mac.

Εξαιτίας της Open source λογικής του Android, η Epic Games θα μπορέσει έτσι να γλιτώσει τον υψηλό φόρο που θα πρέπει να πληρώσει, κάτι που στην περίπτωση του iOS δεν μπόρεσε να κάνει αφού η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες της να κατεβάζουν εφαρμογές που δεν έχουν περάσει από τον δικό της έλεγχο και να διατεθούν στο ιδιόκτητο κατάστημα της.

Επομένως, όταν το Fortnite Mobile έρθει και στις Android συσκευές, οι χρήστες θα πρέπει να μεταφερθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού και να κατεβάσουν τον launcher για να απολαύσουν και φορητά την Battle Royale εμπειρία.