Το PS4 σαρώνει με 82.2 εκατομμύρια πωλήσεις

Ανεβάζει τις προβλέψεις της η Sony
01 Αυγούστου 2018 10:22
Το PS4 σαρώνει με 82.2 εκατομμύρια πωλήσεις

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 που αφορά την περίοδο μεταξύ 1 Απριλίου και 30 Ιονίου του 2018. Όπως συνηθίζει, η εταιρία μας ενημέρωσε και για τις πωλήσεις της PlayStation 4 οικογένειας κονσολών.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του PlayStation 4 και του PlayStation 4 Pro ανέρχονται σε 82.2 εκατομμύρια. Μέσα στο προαναφερθέν τρίμηνο η Sony πούλησε 3.2 εκατομμύρια κονσόλες. Το νούμερο είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι που η Sony είχε πουλήσει 3.3 εκατομμύρια κονσόλες. Η μικρή αυτή πτώση οφείλεται κυρίως στην ωριμότητα της πλατφόρμας, αφού πλέον το σύστημα βρίσκεται ήδη στα σπίτια των περισσότερων gamers. Ομοίως μια μικρή πτώση είδαν και οι ενεργοί συνδρομητές του PlayStation Plus που μειώθηκαν σε 33.9 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2018. Η υπηρεσία έχασε 300 χιλιάδες συνδρομητές σε σχέση με τα 34.2 εκατομμύρια ενεργών χρηστών που είχε τον Μάρτιο.

Μια αξιοσημείωτη πληροφορία που μαθαίνουμε από τα οικονομικά αποτελέσματα της Sony είναι η δραματική αύξηση των εσόδων της εταιρίας συνολικά. Αυτό οφείλεται κατά βάση στις πωλήσεις των παιχνιδιών του PS4.

Τέλος, η Sony άλλαξε τις προβλέψεις της για την πορεία της κονσόλας της και πλέον εκτιμά πως στο τρέχων οικονομικό έτος θα πουλήσει 17 εκατομμύρια PS4 συστήματα. Η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν 16 εκατομμύρια. Αν πράγματι η εταιρία πετύχει το στόχο της, τον Μάρτιο του 2019 οι πωλήσεις του PS4 θα έχουν φτάσει τα 96 εκατομμύρια.