Το Cyberpunk 2077 θα είναι αναγκαστικά πολιτικοποιημένο

Νέες δηλώσεις από την CD Projekt Red
30 Ιουλίου 2018 11:49
Το Cyberpunk 2077 θα είναι αναγκαστικά πολιτικοποιημένο

Μετά την εκ νέου αποκάλυψή του στην E3 2018, το παζλ του Cyberpunk 2077 αρχίζει σιγά σιγά να συμπληρώνεται, αφού ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ο quest designer της CD Projekt Red μίλησε για το παιχνίδι στο Official Xbox Magazine, επισημαίνοντας πως ο τίτλος είναι κατά ανάγκη πολιτικοποιημένος, αφού αυτό το επιβάλει το ίδιο το Cyberpunk gerne.

Συγκεκριμένα ο Mills αναφέρθηκε και στο αρχικό Cyberpunk 2020, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά Witcher και σε διάφορα άλλα θέματα σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι της εταιρίας. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα παιχνίδι για τους ανθρώπους με δύναμη που βρίσκονται στην κορυφή και τους ανθρώπους πιο κάτω που δεν έχουν καμία. Αυτή η δύναμη μπορεί να προέρχεται από χρήματα, ιεραρχίες, τεχνολογία ή βία.

Το αυθεντικό περιβάλλον του Cyberpunk 2020, όπως και το περιβάλλον των ιστοριών The Witcher, είναι μια περίπλοκη κριτική του κόσμου από τον συγγραφέα και δεν το αποφεύγουμε στα παιχνίδια μας. Αντιθέτως! Νομίζω ότι είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνει ξεχωρίζουμε. Φυσικά, για εμάς, ώριμο δεν σημαίνει μόνο σεξ και βία. Θα προσπαθήσουμε να σας προβληματίσουμε σε πολλαπλά επίπεδα, ακόμα και πνευματικά. Το Cyberpunk είναι από μόνο του ένα πολιτικοποιημένο είδος και κατά συνέπεια ένα πολιτικοποιημένο franchise.

Είναι ένας τόπος που είναι πολύ επικριτικός για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, με ενδιαφέροντα και πολύπλοκα μέσα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό. Το Cyberpunk 2077 είναι ένας κόσμος όπου ένας ολοένα και μικρότερος αριθμός εξαιρετικά πλούσιων ατόμων στην κορυφή δύσβατων εταιρικών ασκούν εξουσία και βασιλεύουν σε έναν κόσμο που διαλύεται, όπου η τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού ζει σε έναν ατελείωτο κύκλο φτώχειας και βίας. Πόσο διαφορετικό είναι από τον κόσμο μας εξαρτάται πολύ από την πλευρά σας, υποθέτω.

Το Cyberpunk 2077 βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα Xbox One, PS4 και PC