PUBG: Η εταιρία δεν μπορεί να διαθέσει δωρεάν servers για τα Custom Matches

Γιατί έτσι δεν θα είναι βιώσιμο το επιχειρηματικό μοντέλο
30 Ιουλίου 2018 11:37
PUBG: Η εταιρία δεν μπορεί να διαθέσει δωρεάν servers για τα Custom Matches

Πριν λίγο καιρό σας μεταφέραμε σε σχετική είδηση πως τα custom matches, το πολυπόθητο χαρακτηριστικό που η κοινότητα του PUBG περιμένει εδώ και αρκετό καιρό θα καταφθάσουν σε λίγο διάστημα. Όμως, αυτά δεν διατεθούν δωρεάν, καθώς σύμφωνα με την εταιρία θα υπάρξει ένα Paywall, δηλαδή, θα πρέπει να πληρώσετε ένα "Χ" πόσο για να μπορείτε να απολαύσετε το νέο χαρακτηριστικό. Μετά από αυτό η κατακραυγή των gamers δεν άργησε να έρθει και ο Brendan Greene, ο σχεδιαστής του παιχνιδιού εξήγησε στο PCGamesN, γιατί δεν μπορεί η εταιρία να προμηθεύσει με δωρεάν servers τους παίκτες.

Ήμουν modder για πολλά χρόνια και δεν περίμενα το ARMA να μου προμηθεύσει δωρεάν servers για να 'moddαρω', το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εδώ. Δεν μπορούμε να προμηθεύσουμε τους ανθρώπους με δωρεάν servers. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να πληρώνεις τους servers μέσω κάποιου τοίχου - είτε πόντους BP ή λεφτά. Απλά δεν μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν servers για όλους γιατί δεν είναι ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Εξακολουθώ να πληρώνω για τους ARMA 3 servers μέχρι και σήμερα, γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί ο κόσμος.

Από ότι φαίνεται η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να παρέχει αυτό το νέο χαρακτηριστικό δωρεάν καθώς σύμφωνα με τον Greene δεν την συμφέρει. Την πλήρη συνέντευξη του σχεδιαστή του PUBG θα την βρείτε εδώ.